Rebrov: A derbi szurkolók nélkül nem derbi!

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője nem kertel: szurkolók nélkül nem igazi a futball. Úgy gondolja, a sűrű menetrend kedvezhet a csapatának, a mai nyitányon pedig természetesen győzelmet vár a csapatától.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 05. 23. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szurkolók nagyon hiányoznak majd a lelátókról. Biztos vagyok benne, sokan már alig várják, hogy újra elkezdődjön a bajnokság, megtelt volna a stadionunk, így azonban a televízió előtt, a távolból szorítanak nekünk – fogalmazott Rebrov az NSO-nak adott interjúban. Azt se feledjük, hogy a széksorokon ott lesznek a drukkerek bábui az arcképükkel, sőt, szurkolói hangokat is bejátszanak majd. Remek kezdeményezés ez, de az igazi légkört, a szurkolók valódi jelenlétét nem lehet utánozni, pótolni. A Ferencvárosnak van a legnagyobb szurkolótábora, sajnos most csak a távolból számíthatunk rá. Nehéz időszak elé nézünk, de igaz ez a többi klubra is.

A Fradi ukrán trénerét meglepte, hogy az ukrán televízió is közvetíti az NB I összecsapásait.

– Még nem volt ilyen a történelem során, de ennek is eljött az ideje. Odahaza, Ukrajnában jól tudják, hogy sok honfitársuk futballozik Magyarországon, a kispadról én irányítom a Ferencvárost, érthető, ha ezekben az ínséges időkben kíváncsiak ránk. Nem is olyan régen még a fél világ a fehérorosz bajnokságot követte figyelemmel, miután ott nem állt le a futball. Biztos vagyok benne, hogy az ukrán légiósainkat, Ihor Haratint, Olekszandr Zubkovot külön motiválja majd, hogy az otthoniak is láthatják őket futballozni.

Rebrov szerint a Ferencvárosnak előnyt jelent, hogy sűrű lesz a menetrend az NB I-ben, hiszen az ősszel, az Európa-liga-menetelés során már hozzászokhatott a heti két meccshez.

– Egy biztos, hátrányunkra nem válik. Az őszi nemzetközi menetelés idején belerázódtunk az erőltetett menetbe, tudjuk, mit hogyan kell csinálni. Fontos a regenerálódás, ki milyen hamar nyeri vissza az erejét. Ilyen sűrű programnál rendkívül fontos, hogy minél több harcedzett labdarúgóm legyen, mindenkire szükségem van

Az ukrán szakember így jellemezte a Fradi mai ellenfelét, a Debrecent.

– Fiatal, tehetséges, agresszív futballra képes játékosai vannak. Idegenben sem ássák be magukat a kapujuk előterébe, arra készülünk, hogy a Groupama Arénában is megpróbálnak támadni. Biztos vagyok benne, ők is nagyon várják az első tétmérkőzést.

S persze neki is ott van már a gondolataiban az Újpest elleni szerdai derbi.

– A derbi szurkolók nélkül nem derbi! Az én szememben biztosan nem. Az ilyen meccsek mindig a drukkerek miatt emlékezetesek, ők teszik felejthetetlenné a hangulatot. A lelátók most üresen maradnak, így nem ez lesz a legemlékezetesebb derbi az életünkben. Az Újpest ellen csakis a három pont lesz fontos, semmi más. De most még a Debrecen elleni nyitányra koncentrálok. Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, az ilyen típusú első mérkőzések mindig különösen nehezek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.