Roberto Carlos reinkarnációja szétlőtte a hálót

Már elegendő két pontot szereznie Zinédine Zidane együttesének ahhoz, hogy meglegyen a klub 34. bajnoksága.

Ch. Gáll András
2020. 07. 14. 6:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roberto Carlos reinkarnációja karnyújtásnyi távolságra hozta a Real Madridhoz a La Liga bajnoki címét. A Granadában aratott verejtékes, 2-1-es győzelem után már elegendő két pontot szereznie a hátralévő két fordulóban Zinédine Zidane együttesének ahhoz, hogy meglegyen a klub 34. bajnoksága. Feltéve, ha csütörtökön legyőzi a Barcelona az Osasunát. Mert ha nem, akkor már pont sem kell az elsőség ünnepléséhez.

Benzema gólja is kellett a fontos győzelemhez Fotó: Realmadrid.com

Hétfő éjjel a Nuevo Estadio los Cármenesben úgy kezdődött a 36. forduló mérkőzése, hogy kitömi a Madrid a tizedik helyezett kiscsapatot. (A carmen egy jellegzetes granadai kert, magyarul talán lugasnak lehet fordítani, a hétszáz éves mór uralom alatt jött divatba Andalúziában.) Ferland Mendy már a 10. percben olyan gólt lőtt lehetetlen szögből, hogy a vendégek szurkolói dörzsölni kezdték a szemüket; csak nem igazolta le újból Florentino Pérez minden idők legnagyszerűbb balhátvédjét, Roberto Carlost? Íme a bravúros bombagól:

További hat percet kellett várni a másodikra, ami műve volt, majdnem ugyanonnan, ahonnan Mendy, csak jobbal. A francia ezzel háromgólnyira megközelítette Lionel Messit a góllövőlista élén:

Ekkor azonban leült a bajnokesélyes, és a második félidő nyögvenyelősre sikeredett Darwin Machis 50. percben szerzett szépítő gólja után (Courtois lába között ment be a labda). Kísértetiesen ugyanarról a helyről…:

A mezőny egyik legjobbja ezúttal is a másodvirágzását élő volt, Ferland Mendy pedig lassan a világ egyik legjobb balhátvédje lesz 25 évesen.

La Liga, 36. forduló: Alavés–Getafe 0-0, Villarreal–Real Sociedad 1-2, Granada–Real Madrid 1-2. Az élcsoport: 1. Real Madrid 83 pont, 2. Barcelona 79, 3. Atlético Madrid 66, 4. Sevilla 66 (ez a négy csapat már biztos BL-résztvevő).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.