Ronaldo megvillant, emberhátrányban egyenlített a Juve Rómában

Csak saját magát okolhatja a Roma, hogy 2-1-es vezetésről, emberelőnyben nem tudta megnyerni a Juventus elleni meccset a Serie A második fordulójának rangadóján. Az edzői szakmát a mély vízben kezdő Andrea Pirlo ezúttal a kiváló cseréivel hívta fel magára a figyelmet.

Magyar Nemzet
2020. 09. 27. 22:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sampdoria elleni könnyed hazai 3-0 után idegenben, a római Stadio Olimpicóban folytatódott a Pirlo-korszak a Juventusnál. A mérkőzés egyértelmű esélyese nem csak a bukmékerek szerint a bajnoki címvédő vendégegyüttes volt, a Roma nem lehetett büszke a Verona elleni 3-0-s verségre az első fordulóból.

Paulo Fonseca nagyon összekapta az övéit, hihetetlenül szervezett Roma futballozott a szemlátomást nem túl összeszokott Juventus ellen. Pirlo a klt öreg, Bonucci és Chiellini mellett két a támadásokhoz is értő szélső védő, Danilo és Cuadrado futballozott. A középpálya láttán Maurizio Sarri „forogna a sírjában”. Az előző torinói mester kegyvesztett labdarúgói, a magyarok elleni Eb-selejtezőn duplázó walesi Aaron Ramsey, Adrien Rabiot mellett a nyáron vásárolt amerikai McKennie játszott. A csatársorban Ronaldo helye volt biztos, a másik két kiadó pozícióra többen is pályáztak. Pirlo végül az előző szezon legjobb fiatal játékosának választott Kulusevskinek és a héten szerződtetett Alvaro Moratának szavazott bizalmat.

Pirlo mellett a kétgólos Ronaldo
Fotó: Massimo Pinca / Reuters

A játék képe alapján nehezen volt hihető, hogy a két csapat közül melyik a bajnoki címvédő és melyik a lesajnált, gyengébb alakulat. A Roma keményen, fegyelmezetten „bele állt” a meccsbe, teljesen tudatosan játszott a Juve gyengéjére, a középpályájára, és az állandó agresszív letámadásaival megzavarta a Zebrákat.

A találkozó első gólját a Roma szerezte: Jordan Veretout lövésébe Rabiot nyúlt bele kézzel, a jogosan megítélt büntetőt a sértett értékesítette. Szczesny rajta volt a labdán, kis híján hárította a nem túl jól helyezett lövést. Kisvártatva, helyzet nélkül, egyenlített a Juve: Ronaldo kavart befelé a bal oldalon a 16-oson belülre, majd a középre passzolt labdája Pellegrini kezén lassult le. Ronaldo kíméletlen ítéletvégrehajtó volt. De volt még egy találat az első félidőben, mégpedig egy mintaszerű kontrát vitt végig nagyszerűen a fővárosi csapat, a gól előtt utoljára Veretout lábát érte a labda. A francia középpályás duplájával 2-1-es Roma-vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

Könnyedén növelhette volna az előnyét a Roma: Dzeko ziccerben a kapufát találta el. Erőlködött a Juventus, esetlegesen, kiszámíthatóan szőtte az akcióit a bajnok. Egy ilyen támadás végén Ronaldo előtt nyílt lehetőség az egyenlítésre, de nagyon rosszul találta el a labdát a portugál aranylabdás. Pirlo érezte, hogy valamit változtatni kell: két helyen változtatott. A közepesnél egy fokkal gyengébb napot kifogó Morata helyett Douglas Costa, McKennie helyett pedig a nyáron a Barcelonától igazolt Arthur állt be. Ők sem tudtak új életet lehelni a Juventus játékába. Tetézte a vendégek gondjait, hogy Rabiot megkapta a második sárga lapját, és az ezzel járó pirosat.

Hatalmas lehetőséget kapott a Roma: 2-1-es előnyben és emberelőnyben játszhatott a hátralevő szűk fél órában. Dzeko hét méterről Szczesny kezébe lőtt. Pirlo Bentancurt is beküldte Ramsey helyett, a labdaszerzést hiányolta csapata játákából. És persze a gólt. Ez utóbbiról Ronaldo gondoskodott: Danilo beadása után túlugrott mindenkin és a meglepett védők között a kapuba bólintott. Váratlanul, a semmiből egyenlített a Juventus.

A mérkőzés összefoglalója itt nézhető meg:

Az eredmény már nem változott, a Roma csak magát okolja, hogy nem tudta emberelőnyben megtartani az előnyét. Pirlo Ronaldónak köszönheti, hogy két bajnoki mérkőzés után még veretlen a Juventus vezetőedzőjeként.

Serie A, 2. forduló, eredmények: Roma–Juventus 2-2, Torino–Atalanta 2-4, Cagliari–Lazio 0-2, Sampdoria–Benevento 2-3, Inter–Fiorentina 4-3, Spezia–Sassuolo 1-4, Verona–Udinese 1-0, Crotone–Milan 0-2, Napoli–Genoa 6-0. A Bologna–Parma mérkőzést hétfőn játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.