Selby úgy döntött, mégis megsértődik a tiszteletlen O’Sullivanre

Mark Selby arra panaszkodik, hogy Ronnie O’Sullivan tiszteletlen volt vele kettejük mérkőzésének a hajrájában. A sznúker-világbajnokság elődöntőjében utóbbi nagy csatában, 9-13-tól, majd 14-16-ról fordítva 17-16-ra nyert. Selby szerint O’Sullivan csak vaktában lövöldözött.

2020. 08. 15. 11:15
Dafabet Masters
Mark Selby gyakran lassú játékkal akarja kikészíteni az ellenfeleit Fotó: Peter Cziborra Forrás: Action Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idegfeszítő csata végén Mark Selby a Eurosport kamerája előtt sportszerűen még így nyilatkozott:

– 16-14-re vezettem, addig tehát lényegében minden rendben ment. A végén volt néhány szituáció, amelyeket most már azt gondolom, másképp oldanék meg. Esélyt adtam Ronnie-nak, s élt vele. Ő nyert, így hát ő a nap embere.

Selby meggondolta magát

Később aztán meggondolta magát, a BBC-nek már másképp értékelt:

– Úgy éreztem, a hajrában kissé tiszteletlen volt a játéka, minden egyes alkalommal, amikor sznúkert adtam neki, száz mérföld per órás sebességgel lökte meg a golyót, mintha nem is érdekelné a játék. Lehet, hogy csupán rossz lelkiállapotban volt, de én ezt tiszteletlenségnek éreztem.

Mi is történt valójában?

Nos, O’Sulliivannek két ilyen „durrantása” volt. Előbb 14-15-nél lőtt vaktában, amikor már csak a fekete és a rózsaszínű golyó volt, ebből rosszul jött ki, hiszen el sem találta a rózsát, Selbyé lett a frame.

Másodszor, a döntő frame-ben lökte meg nagy erővel a golyót. Valóban kiszámíthatatlan volt, hol áll meg a golyó, de az irány tökéletes volt.

Az tehát túlzás, hogy Ronnie „minden egyes alkalommal” vaktában lövöldözött volna. A meccset eldöntő sznúkert finom lökéssel adta, Selby ebből nem tudott megfelelően kimenekülni. (A videón 22:50-nél.)

O’Sullivannek ezután ráadásul kockáztatnia kellett, mert így is nehéz lökése következett. Megtette, sikerült. Selby is megtehette volna – nem merte, inkább safetybe menekült. Kikapott. Ilyen játék a sznúker.

– Ilyen állásoknál olyan erősen löksz, ahogy csak tudsz, azt remélve, nem hagysz állást. Még mindig több értelme van, mint egy rossz elgondolás miatt 40 pontot ajándékozni az ellenfélnek. Ha ugyanolyan jó lennék a biztonsági játékban, mint Mark, biztosan finomabban löknék, de a játék ezen oldaláról nincs sok fogalmam. Nyilván keserű most, mert kikapott a vb elődöntőjében, és ez teljesen érthető”– mondta empatikusan O’Sullivan.

Nézők előtt a döntő!

O’Sullivan a döntőben Kyren Wilsonnal találkozik. Érdekesség, hogy a brit kormány lazításokat engedélyezett, aminek eredményeként beengednek háromszáz nézőt. Még a vb első napján lehettek nézők Crucible Színházban, aztán szigorítottak, s egészen eddig zárt kapus volt a torna.

A fináléból szombaton két szakaszt is lejátszanak, az elsőt 14.30-tól, a másodikat 20.15-től, a Eurosport mindkettőt közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.