Sem Ronaldóval, sem nélküle

Bár sokak szerint a csoportkör még unalmas a labdarúgó Bajnokok Ligájában, és az igazi izgalmak csak az egyenes kieséses szakaszban kezdődnek, próbálnánk csak meg lenyomni ezt a tételt a Parc des Princes 46 431 nézőjének a torkán! Az erősen tartalékos — teljes csatársorát, tehát Mbappét, Cavanit és Neymart nélkülöző — francia bajnok szerda este sziporkázó játékot mutatva 3-0-lal padlóra küldte Zinédine Zidane társulatát. Továbbrobog az idény — nagy valószínűséggel — meglepetéscsapata, a Dinamo Zagreb is, amely 4-0-lal küldte haza az Atalantát.

Ch. Gáll András
2019. 09. 20. 7:53
Champions League - Group A - Paris St Germain v Real Madrid
Di María (fehérben) jutalomjátéka volt a párizsi BL-rangadó Fotó: Benoit Tessier Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerda történéseit figyelve a labdarúgó Bajnokok Ligájában – legalábbis a formállogika alapján – levonhatjuk a következtetést: ez idő szerint még megkerülhetetlen tényező az európai klubfutball legmagasabb szintjén. Vagy mégsem az? Mert ha azt vesszük, hogy az ötszörös aranylabdás portugál távozása óta korábbi klubja, a Real Madrid csak vergődik, akkor egyértelmű: nagyon hiányzik a sorozat messze legeredményesebb gólvágója. Ha viszont azt látjuk, hogy új klubja, a Juventus vele sem remekel, akkor mégiscsak úgy tűnik, hogy megkopott a balszélső varázsa. Mert mi is történt szerdán a Wanda Metropolitanóban és a Parc des Princes-ben?

Az Atlético Madrid előbb kétgólos hátrányba került a Juventus ellen Cuadrado és Matuidi révén, majd Szavics szépített, és az utolsó pillanatban a mexikói Héctor Herrera beállította a 2-2-es végeredményt. Ami kis híján nem is a végeredmény volt, mert a 94. percben Ronaldo öt védőt kicselezett, és már túl volt a nehezén, amikor a bal kapufa mellé helyezte a labdát. Ha bemegy, karrierje egyik legszebb gólja, pedig rúgott már néhányat… Amúgy eddig 33 meccsen 25 gólt vágott az Atléticónak, most maradt ez a szám.

Di María (fehérben) jutalomjátéka volt a párizsi BL-rangadó
Fotó: Reuters

Párizsban ugyanakkor a Mbappét, Cavanit és Neymart nélkülöző PSG a korábban a Real Madridot erősítő Ángel Di María vezérletével és két góljával kitömte a tizenháromszoros BEK/BL-győztest. Ténykérdés: Ronaldo nélkül gyengélkedik a Madrid, mind odahaza, mind pedig a nemzetközi porondon. Hiába ült vissza a kispadra a gárdát három BL-diadalra vezető Zinédine Zidane, olybá tűnik, nem ő volt a sikerek kovácsa, hanem Ronaldo. Thibaut Courtois, a spanyolok belga kapusa egy kicsit benne volt az első gólban, a rövid sarkot zárnia kellett volna, önkritikusan el is ismerte, hogy beadásra számított az argentintól. A másik oldalon ugyanakkor a Courtois miatt Madridból elküldött Keylor Navas nem kapott gólt, igaz, nem is nagyon tették próbára Benzemáék. Erre mondják azt, hogy édes bosszú, ráadásul dupla – Di Maríától és Navastól.

Ejtsünk néhány szót a korábban a Ferencvárost búcsúztató Dinamo Zagrebről is. Egyre nyilvánvalóbb, hogy Dibuszéknak nincs mit szégyenkezniük a Groupama Arénában elszenvedett 4-0-s vereségért, mert Nenad Bjelica edző legénysége az Atalantát, a Serie A bronzérmesét is laza négyessel küldte haza a Maksimir Stadionból. Mislav Orsic, a tavaly Dél-Koreából hazaszerződtetett 27 éves támadó középpályás mesterhármast szerzett, úgy látszik, Dani Olmo és Bruno Petkovic mellett van még egy pár klasszisjelölt a zágrábiak keretében.

A Bayern München simán elintézte a Crvena zvezdát, ezúttal is betalált, a bajorok lengyel centere a kétszázadik gólját szerezte tétmeccsen a Bayern színeiben. a 83. percben váltotta Philippe Coutinhót, és a 90. percben ő is eredményes volt. Robert Kovac azért – is – állította be veterán csatárát, hogy a klub BL-rekordere legyen: ez volt a 106. meccse a sorozatban, s ezzel megelőzte a 105 szerepléssel eddig rangelső legendát, Philipp Lahmot.

BL-csoportkör, 1. forduló, szerdai mérkőzések, A csoport: PSG–Real Madrid 3-0; B csoport: Bayern München–Crvena zvezda 3-0; C csoport: Dinamo Zagreb–Atalanta 4-0, Sahtar Doneck–Manchester City 0-3; D csoport: Atlético Madrid–Juventus 2-2, Bayer Leverkusen–Lokomotiv Moszkva 1-2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.