Simán fordított a Vidi

A Fehérvár gond nélkül ledolgozta 2-0-s hátrányát a ZTE ellen a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében, a tegnapi visszavágón hazai pályán 5-0-ra nyert, s 5-2-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé. Elődöntős még a Honvéd, az MTK és a Mezőkövesd, utóbbi a 89. percben szerzett góllal búcsúztatta a Puskás Akadémiát.

Munkatársunktól
2020. 03. 12. 10:57
null
A télen érkezett Houri (jobbra) főszereplő volt a fehérváriaknál Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem különösebben hatotta meg a búcsú a magyar labdarúgó-szurkolókat. Tegnap még a koronavírus-járvány ­miatt hozott intézkedések életbelépése előtt, nézők jelenlétében játszhatták le a Magyar Kupa negyeddöntőjében a visszavágókat, de egyik helyszínen sem verődött össze jelentős tömeg.

Székesfehérváron, a Mol Aréna Sóstóban is csupán egy-kétezren nézték, hogy a Fehérvár könnyedén ledolgozza múlt heti 2-0-s vereséget.

Houri jobboldali szögletéből Hodzic fejesből már a 7. percben megszerezte a vezetést, majd Petrjak beadásából Bamgboye, ugyancsak fejesből, a 26. percben 2-0-ra növelte az előnyt, összesítésben egyenlített. Három perc múlva Houri távoli lövésével – Demjén kapust becsapta, hogy a labda megpattant Bobál Dávid vállán – már 3-0 volt a különbség. A ZTE egyetlen találattal ekkor még megfordíthatta volna az összesített állást, volt is helyzete, de ismét Hodzic révén a Vidi szerzett újabb gólt, lényegében eldöntve a párharcot. Az 5-0-s végeredményt Nikolics állította be.

A télen érkezett Houri (jobbra) főszereplő volt a fehérváriaknál
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A meccs után a fehérváriak együtt ünnepeltek a maroknyi hazai szurkolóval – vagy inkább elköszöntek tőlük.

– Tisztában voltunk azzal, hogy az első meccsen mutatott teljesítményünk nem méltó a klubhoz. De nem voltunk idegesek, mert azt is tudtuk, hátravan még kilencven perc. Megbeszéltük a dolgokat, s a hét végén a Puskás Akadémia ellen már jól játszottunk, s most a visszavágó is jól alakult. Megvalósult a célunk, gyorsan gólt rúgtunk, onnan pedig már könnyebb volt a meccs, s folytattuk is a játékunkat, s újabb gólokat szereztünk – beszélt nem csupán a mérkőzésről, hanem az odavezető útról is Nikolics.

– Nehéz bármit is mondani, gratulálunk a Videotonnak. Sem elöl, sem hátul nem voltunk meg, borzalmas hibákat követtünk el, túl könnyen megadtuk magunkat – Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője nem köntörfalazott.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágók: Fehérvár–ZTE 5-0, továbbjutott: a Fehérvár, 5-2-es összesítéssel; Mezőkövesd–Puskás Akadémia 1-1, tj.: a Mezőkövesd, 2-1; MTK (II. osztályú)–Dorog (II.) 3-0, tj.: az MTK, 4-0; Honvéd–Paks 2-0, Honvéd, 2-0. Az elődöntő párosítása: MTK–Honvéd, Mezőkövesd–Fehérvár. Az első mérkőzéseket április 14-én vagy 15-én, a visszavágókat egy héttel később, ­21-én vagy 22-én rendezik meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.