Simán leütötték a pályáról a Garros legnagyobb esélyesét

Az első helyen kiemelt Simona Halep esélyt sem kapott a 19 éves Iga Swiatektől a francia nyílt teniszbajnokság negyedik fordulójának mérkőzésén, és 6:1, 6:2-s vereséggel búcsúzott a Roland Garrostól.

Magyar Nemzet
2020. 10. 04. 12:40
Simona Halep, Roland Garros, tenisz
Párizs, 2020. szeptember 30. A román Simona Halep a honfitársa, Irina-Camelia Begu ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság nõi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020 szeptember 30-án. MTI/EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fő ellenfelek közül a címvédő Ashleigh Barty és a US Open-győztes Naomi Oszaka nem indult, Serena Williams visszalépett, Simona Halep lett egy csapásra a Roland Garros legnagyobb esélyese. Rendkívül jó formában játszott az elmúlt időszakban, idén még nem kapott ki salakon, a prágai és római felvezetőtornákat is megnyerte, tizenhét mérkőzés óta veretlen. Párizsban sem lehetett eddigi teljesítményére panasz, szettveszteség nélkül jutott el a negyedik fordulóba, az előző körben például csak egy játékot engedett ellenfelének. Ráadásul a negyedik körben egy olyan játékossal került össze, akit tavaly a Roland Garrosról negyvenöt perc alatt, 6:1, 6:0-val küldött haza.

Aztán jött a mai mérkőzés, és a megállíthatatlannak tűnő román teniszező kemény fallal került szembe. A világranglista 54. helyét elfoglaló Iga Swiatek minden statisztikában ellenfele fölé nőtt. Hosszú, pontos labdákat adott, harminc nyerőt ütött, emellett alig hibázott. Simona Halep végig küzdött, és nem is játszott rosszul (csak két ki nem kényszerített hibát ütött az első játszmában), de nem tudta tartani a lépést a magabiztos lengyellel, 68 perc alatt búcsúzott a párizsi tornától.

Swiatek élete első Grand Slam negyeddöntőjébe jutott, ahol a világranglistán 159. helyezett Martina Trevisannal találkozik, aki meglepetésre az ötödik kiemelt Kiki Bertenst verte 6:4, 6:4-re.

Roland Garros, 4. forduló:

női egyes:

Swiatek (lengyel)–Halep (román, 1.) 6:1, 6:2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.