Stephen Curry 126 nap után visszatért

A Golden State Warriors szupersztárja tavaly október 30-án játszott legutóbb, akkor történt, hogy Aron Baynes, a Phoenix Suns centere rázuhant Curry bal kézfejére, amely több helyen eltört.

Ch. Gáll András
2020. 03. 07. 8:52
NBA: Toronto Raptors at Golden State Warriors
Mar 5, 2020; San Francisco, California, USA; Golden State Warriors guard Stephen Curry (30) drives past Toronto Raptors center Serge Ibaka (9) during the third quarter at Chase Center. Mandatory Credit: Stan Szeto-USA TODAY Sports - 14143394 Fotó: USA Today Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(képünkön) most már tényleg visszatért. A Golden State Warriors szupersztárja tavaly október 30-án játszott legutóbb, akkor történt, hogy Aron Baynes, a Phoenix Suns centere rázuhant Curry bal kézfejére, amely több helyen eltört. A lábadozás több mint négy hónapig – 126 napig – tartott, két műtéttel súlyosbítva, Curry 58 meccset volt kénytelen kihagyni, mígnem a múlt héten már úgy tűnt, hogy a Warriors csapatkapitánya beszáll a március elsejei Washington Wizards elleni hazai összecsapásba.

Csakhogy a klub óvatos vezetősége – Steve Kerr edző egyetértésével – úgy döntött, nem ártana várni még néhány napot, így kaliforniai idő szerint március 5-re, csütörtökre csúszott a várva várt visszatérés, a bajnok Toronto Raptors elleni hazai meccsre. Az ellen a csapat ellen készült az újrakezdésre a 191 centis, 31 éves hátvéd, amely júniusban a döntőben 4-2-re legyőzte a Warriorst.

Az első két dobása célt tévesztett, viszont alig két perc elteltével adott egy olyan hát mögötti gólpasszt – a sérült bal kezével! – Andrew Wigginsnek, hogy felhördült a lelátó. Az első negyed végén három assziszt állt a neve mellett, viszont nulla pont, de aztán a második tizenkét percben előbb egy középtávoli tempója ült, s a szabálytalanság miatt még egy büntetőt is dobhatott, majd bőven a triplavonalon túlról bevert egy hármast. Kerr edző nem hagyta sokáig a pályán Curryt, nehogy túlzottan elfáradjon, ezért nem igazán volt ideje arra, hogy elkapja a játék ritmusát.

Végül 27 percet játszott, 23 pontnál, 7-7 lepattanónál és gólpassznál állt meg, csupán egy eladott labdája volt, de a triplamutatója még nem a régi Curryt idézte: 3/12.

Jellemző, hogy nemcsak a szurkolók várták izgatottan Curry visszatérését, hanem a nagy ellenfél, az NBA-döntőben kétszer is legyőzött LeBron James is: – Jó érzés Steph Curryt újra a pályán látni! Semmi sem fogható ahhoz, amikor az ember a saját szentélyé­ben van. Nagyon hiányoztál!

A nagy visszatérés apró szépséghibája: a mérkőzést a Raptors nyerte 121-113-ra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.