Szépségdíjas góllal búcsúzott el a Porto a BL-től + videó

Hiába hajtott, kétgólos hátrányából csak egyet tudott ledolgozni a Porto a Chelsea ellen, így 2-1-es összesítéssel a negyeddöntőben búcsúzott el a labdarúgó Bajnokok Ligájától. A továbbjutott angol együttes az elődöntőben a Liverpool–Real Madrid párharc győztesével találkozik.

Magyar Nemzet
2021. 04. 13. 23:33
Porto
epa09133744 Porto's striker Mehdi Taremi in action during the UEFA Champions League quarterfinal, second leg soccer match between Chelsea FC and Porto FC at Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Andalusia, Spain, 13 April 2021. EPA/Jose Manuel Vidal Fotó: Jose Manuel Vidal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea a visszavágón nem törekedett többre, mint a múlt szerdán, szintén Sevillában megszerzett kétgólos előnye megőrzésére. S bár mióta Thomas Tuchel kezébe került a gyeplő, azóta a londoniak hátsó alakzata olajozottan működik, kedd este a védekezésbe azért becsúszott egy-két hiba, de szerencséjükre a Porto ezeket az első játékrészben nem tudta megtorolni.

A 63. percben a vendégekhez becserélt Mehdi Taremi tudott csak színt vinni a helyzetek nélkül csordogált mérkőzésbe. Beállása után két perccel ő jegyezte a találkozó első kaput eltaláló – de veszélytelen – lövését, majd a hajrában megszerezte az egyetlen gólt is. Az iráni középcsatár Nanu beadását gyönyörűen, ollózva váltotta gólra.

Mehdi Taremi gólja:

 

Taremi szépségdíjas találatával viszont csak kozmetikázni tudta az eredményt, a Chelsea továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben. Az angolok 2-1-es összesítéssel masíroztak tovább az elődöntőbe, ahol a Liverpool–Real Madrid párosítás győztesével csapnak össze.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, második mérkőzés:

Chelsea–Porto 0-1 (0-0)

gólszerző: Taremi (90+4.)

Továbbjutott a Chelsea, 2-1-es összesítéssel.

Az este másik mérkőzésén: Paris Saint-Germain–Bayern München 0-1. Továbbjutott a Paris Saint-Germain 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.