Szilágyi Áron aranya az éremtábla ötödik helyére lőtt bennünket

Az olimpia első éremosztó napján tizenegy számban hirdettek győztest, s a kínaiak nagyon jól kapták el a rajtot, mert három aranyat nyertek. Számunkra persze az a legfontosabb, hogy a férfi kardvívók között – akárcsak 2012-ben (London) és 2016-ban (Rio de Janeiro) – ezúttal is Szilágyi Áron állhatott a dobogó legfelső fokára.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 16:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éremtáblára rögtön 28 ország került fel, s érdekesség, hogy az Egyesült Államok nincs köztük. Kína a három aranya mellé szerzett egy bronzot is, Olaszországnak és Japánnak egy-egy aranya és ezüstje van, a Koreai Köztársaságnak egy aranya és két bronza. aranya az éremtábla ötödik helyére lőtt bennünket; ugyancsak egy első helye van Iránnak, Ecuadornak, Koszóvónak és Thaiföldnek.

A szombati nap aranyérmesei:

CSELGÁNCS: női 48 kg: Distria Krasniqi (Koszovó), férfi 60 kg: Takato Naohisza (Japán)

ÍJÁSZAT: vegyes csapat: Koreai Köztársaság (An Szan, Kim Dzse Dok)

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR férfi mezőnyverseny (234 km): Richard Carapaz (Ecuador) 6:05:26 óra, … hivatalosan nem fejezte be a versenyt

SPORTLÖVÉSZET: női légpuska: Csian Jang (Kína) 251,8 kör, férfi légpisztoly: Dzsavad Foruhi (Irán) 244,8 kör

SÚLYEMELÉS: női 49 kg: Hou Cse-huj (Kína) 210 kg (szakítás: 94 kg, lökés: 116 kg)

TEKVANDÓ: női 49 kg: Panipak Wongpattanakit (Thaiföld), férfi 58 kg: Vito Dell’Aquila (Olaszország), … 5. Salim Omar

VÍVÁS: női párbajtőr egyéni: Szun Ji-ven (Kína), férfi kard egyéni: SZILÁGYI ÁRON

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.