Szilágyiék már nem számolgatnak

A kvalifikációs rangsorban második helyen álló kardcsapatunk bejutott a legjobb négybe, az oroszok és a franciák pedig nem, így az utolsó világkupa előtt már matematikailag is meglett a tokiói kvótánk.

2020. 03. 09. 7:10
null
Kétszeres ötkarikás bajnokunk vezeti csapatunkat Forrás: Hunfencing.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bosszantó egyetlen tussal, 45-44-re elveszíteni egy csapatmérkőzést, és a hét végi világkupákon férfi és női kardozóinknak is volt ilyenben részük, de stílszerűen mondva, mégsem kellett a kardjukba dőlniük. Luxembourgban azután, hogy megnyerte az egyéni versenyt, az olimpiai kvalifikációs rangsorban második helyen álló csapatunk (Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás) bejutott a legjobb négybe, az oroszok és a franciák pedig nem, így az utolsó világkupa előtt már matematikailag is meglett a tokiói kvótánk. Luxembourgban az érem nem, mert az elődöntőben az olaszok 45-42-re, a harmadik helyért pedig a németek 45-44-re legyűrték a mienket, de ha ezt a két csatát el is veszítettük, a háborúban győztünk.

Női kardcsapatunk is nyerésre áll. Az athéni világkupán a Pusztai Liza (aki az egyéniben ezüstérmes lett), Márton Anna, Katona Renáta, Battai Sugár Katinka négyes is bejutott az elődöntőbe, ahol 45-44-re alulmaradt az oroszokkal szemben, a bronzmeccsen viszont 45-36-ra legyőzte a lengyeleket, így megerősítette a kvótát érő pozícióját. Ezt köszönhetjük a lengyeleknek is, akik a nyolcaddöntőben kiejtették nagy riválisainkat, az ukránokat. Itt is már csak egy kvalifikációs verseny van hátra.

Kétszeres ötkarikás bajnokunk vezeti csapatunkat
Fotó: Hunfencing.hu

A budapesti férfi- és női párbajtőr egyéni Grand Prix-n – amelyet a koronavírus megjelenése miatt zárt kapuk mögött rendeztek a Ludovika Arénában – a férfiaknál volt több sikerélményünk, Berta Dániel és Peterdi András a legjobb nyolcig jutott. A nőknél a 32 közé egyetlen versenyzőnk sem került be, de a szülés után visszatérő, legutóbb másfél éve versenyző Szász-Kovács Emesének nem kell pironkodnia amiatt, hogy a 64 között 15-8-ra kikapott a 2018-as egyéni világbajnok olasz Navarriától. Riói olimpiai bajnokunk az egyenes kiesésben három ellenfelén is túljutott.

– Élveztem minden percet, amit a páston töltöttem. Jó az irány, amerre haladunk, sok korábbi érzés előjött – summázott Szász-Kovács, s az irányjelző az ő esetében is mutathat Tokió felé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.