Szoboszlai Dominik az RB Leipzig első győzelmének arca

Hosszú várakozás után végre mérkőzésen is bemutatkozott Szoboszlai Dominik az RB Leipzig csapatában. Kezdőként negyvenöt percet töltött a pályán a holland AZ Alkmaar ellen 1-0-ra megnyert felkészülési találkozón, amely az új vezetőedző, Jesse Marsch debütálása is volt.

Magyar Nemzet
2021. 07. 17. 18:51
null
Fotó: RASMUS KAESSMANN PHOTOGRAPHY Forrás: RB Leipzig / Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly december 17-én jelentette be az RB Leipzig, hogy húszmillió euróért megvásárolta Szoboszlai Dominiket a Salzburgtól. Azóta 212 nap telt el, ennyit kellett várni arra, hogy mérkőzésen játsszon a lipcsei csapat mezében a húszéves középpályás, aki elhúzódó sérüléssel bajlódott.

A holland AZ Alkmaar elleni meccs volt a lipcseiek új vezetőedzőjének, a Szoboszlaival korábban Salzburgban is együtt dolgozó Jesse Marschnak az első találkozója a csapat élén. A magyar játékos a kezdőben kapott helyet, volt egy jó szöglete, majd a 0-0-val záruló első félidő végén – alighanem előre eltervezetten – lecserélték a másik kilenc lipcsei mezőnyjátékossal együtt.

A találkozó egyetlen gólját az éppen a Szoboszlai helyére beálló 19 éves német, Lazar Samardzic szerezte az 51. percben. A Leipzig másik két magyarja, a kapus és a védő még a pihenőjét tölti az Európa-bajnokság után, ők ezért nem léptek pályára.

Sokatmondó, hogy a Leipzig a hivatalos felületein, a Facebookon és a Twitteren egyaránt Szoboszlai fotójával adott hírt a győzelemről – a jelek szerint a német klubnál is nagyon várták már történetük ötödik legdrágább igazolásának a bemutatkozását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.