Talán Tyson jobb volt, de döntetlen lett a nosztalgiameccs

Döntetlenre végződött Mike Tyson és Roy Jones Jr. profi ökölvívó gálameccse. Többen csalódást emlegetnek, mert elmaradtak a nagy ütések, de eleve nem számíthattunk arra, hogy majd a két legenda túl az ötvenen szétveri egymást a ringben.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 7:17
null
Döntetlen lett a legendák csatája
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért azt sem mondhatjuk, hogy kamu volt a meccs, amelyet speciális szabályok szerint bonyolítottak le. A mérkőzésvezetőnek azonnal közbe kellett avatkoznia, ha úgy ítélte meg, hogy egy-egy ütés sérülést okozhatott. (Nem volt rá szükség.) Szintén az egészség védelmében a profi bokszban megszokottnál nehezebb, 12 unciás kesztyűkben küzdöttek a felek, s bár nyolc menetből állt a mérkőzés, mindegyik menet csak két percig tartott. Nem voltak továbbá hivatalos pontozók, a WBC szakértői döntötték el, hogy ki nyert.

Szóval, nem volt kamu, de azért persze az igazi sem volt, de hát mitől lett volna az, mindkét legenda meghaladta már az ötvenet, Tyon 54, Roy Jones 51 éves.

Ahogy arra számítani lehetett, végig Tyson volt aktívabb, ő ment előre, Roy Jones pedig, mint régen, eltáncolt. Amíg bírt… Amikor már nem, akkor inkább leszorította Tyson még ma is félelmetes karjait, s nem volt rest megfogni az ellenfelét. Különösen a meccs vége laposodott el, de így is nagy szó, hogy végigbírták a küzdelmet, amelyet a szakértők döntetlenre hoztak ki.

Ízelítőül az első menet.

– Jó a döntetlen, elfáradtam, a testütések alaposan megdolgoztak. Az a lényeg, hogy végigbírtam – lihegte a meccs után Roy Jones Jr., aki Kobe Bryantról is megemlékezett, a Los Angeles Lakers idén elhunyt kosarasának képe és neve volt ráfestve a sárga és lila színű kesztyűire.

– Elégedett vagyok az eredménnyel, mert szórakoztatni tudtam a közönséget. A két perc néha háromnak tűnt, de nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, hogy nyolc menetet végig tudtam bokszolni, hogy kibírtam a meccset – mondta Tyson, majd Roy Jones szavaira is reagált: – Elviselted az ütéseimet és ezt tisztelem benned.

Mind a két legenda megjegyezte, szeretnének a jövőben is bunyózni. Érthető. Ez jótékonysági meccs volt, de néhány tíz millió dollárt szívesen keresnének még…

Sokat elárul a profi bunyó jelenéről, hogy a két veterán klasszis gálája volt az év legnagyobb érdeklődéssel várt meccse.

Hogy csalódás volt? Semmiképpen. Avagy csak annyira, mintha az öregfiúktól olyan focit várunk el, mint a Bajnokok Ligája szereplőitől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.