Keresés
Magyar Nemzet
2021. január 17., vasárnap, Antal, Antónia napja
HÍR TV – Civil kör:Az Államokban egy banánköztársaság működik.
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/sport/talan-tyson-jobb-volt-de-dontetlen-lett-a-nosztalgiameccs-9024749/

Talán Tyson jobb volt, de döntetlen lett a nosztalgiameccs

Döntetlenre végződött Mike Tyson és Roy Jones Jr. profi ökölvívó gálameccse. Többen csalódást emlegetnek, mert elmaradtak a nagy ütések, de eleve nem számíthattunk arra, hogy majd a két legenda túl az ötvenen szétveri egymást a ringben.

Azért azt sem mondhatjuk, hogy kamu volt a meccs, amelyet speciális szabályok szerint bonyolítottak le. A mérkőzésvezetőnek azonnal közbe kellett avatkoznia, ha úgy ítélte meg, hogy egy-egy ütés sérülést okozhatott. (Nem volt rá szükség.) Szintén az egészség védelmében a profi bokszban megszokottnál nehezebb, 12 unciás kesztyűkben küzdöttek a felek, s bár nyolc menetből állt a mérkőzés, mindegyik menet csak két percig tartott. Nem voltak továbbá hivatalos pontozók, a WBC szakértői döntötték el, hogy ki nyert.

Szóval, nem volt kamu, de azért persze az igazi sem volt, de hát mitől lett volna az, mindkét legenda meghaladta már az ötvenet, Tyon 54, Roy Jones 51 éves.

Ahogy arra számítani lehetett, végig Tyson volt aktívabb, ő ment előre, Roy Jones pedig, mint régen, eltáncolt. Amíg bírt… Amikor már nem, akkor inkább leszorította Tyson még ma is félelmetes karjait, s nem volt rest megfogni az ellenfelét. Különösen a meccs vége laposodott el, de így is nagy szó, hogy végigbírták a küzdelmet, amelyet a szakértők döntetlenre hoztak ki.

Ízelítőül az első menet.


– Jó a döntetlen, elfáradtam, a testütések alaposan megdolgoztak. Az a lényeg, hogy végigbírtam – lihegte a meccs után Roy Jones Jr., aki Kobe Bryantról is megemlékezett, a Los Angeles Lakers idén elhunyt kosarasának képe és neve volt ráfestve a sárga és lila színű kesztyűire.

– Elégedett vagyok az eredménnyel, mert szórakoztatni tudtam a közönséget. A két perc néha háromnak tűnt, de nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, hogy nyolc menetet végig tudtam bokszolni, hogy kibírtam a meccset – mondta Tyson, majd Roy Jones szavaira is reagált: – Elviselted az ütéseimet és ezt tisztelem benned.

Mind a két legenda megjegyezte, szeretnének a jövőben is bunyózni. Érthető. Ez jótékonysági meccs volt, de néhány tíz millió dollárt szívesen keresnének még…

Sokat elárul a profi bunyó jelenéről, hogy a két veterán klasszis gálája volt az év legnagyobb érdeklődéssel várt meccse.

Hogy csalódás volt? Semmiképpen. Avagy csak annyira, mintha az öregfiúktól olyan focit várunk el, mint a Bajnokok Ligája szereplőitől.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Belharcok libernyákéknál

Baloldali belharc: hátba szúrná a Momentum az LMP-t
Több, egyéni választókerületi jelöltjét is bemutatta a héten a Momentum. Az LMP kárára építkeznének.

Tehermentesítés

Milliók szabadulhatnak meg az osztatlan közös tulajdon terhétől
Az osztatlan közös területek rendezését eddig a hiányos földnyilvántartás is jelentősen hátráltatta.

Kiemelt

Krím-félsziget: Moszkva és Kijev is győzelmet ünnepel
Precedens értékű döntés született a félsziget ügyében az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

Poszt-trauma

Fekete-Győr nem várt helyről kapott hatalmas balegyenest
Kibújt a szög a zsákból!

Poszt-trauma

Számtanóra szociknak
Némely ellenzéki képviselők nemcsak a magyar nyelvhez hülyék, hanem a matematikához is.

Poszt-trauma

Légy résen!
Az ünnepelt kis jószág provokatív nevével könnyen bajba sodorhatja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet.

Poszt-trauma

Juszt László rárontott Szijjártóra
Jelentem: a suttyó karakter is betöltve.

Aktuális

Mit tegyünk, ha túl sok időt tölt a gyerek internetezéssel?
Európában a tizenévesek mintegy harmada naponta több mint hat órát tölt internetezéssel.

Fricz Tamás blogja

Ceglédi Zoltán politikai elemző korrekt döntést hozott
Ne legyünk teljesen elfogultak, ha látunk olyan jelenséget a balliberális ellenzéknél, ami legalább elfogadható!
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!