Thomas Müller az új Oliver Kahn, Gulácsiék kikaptak

A Dortmund és a Bayern München hozta a kötelező győzelmeket a Bundesliga 6. fordulójában, a bajoroknál Thomas Müller klubrekordot állított be. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig rangadót veszített el a Mönchengladbach otthonában.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 20:40
Champions League - Quarter Final - RB Leipzig v Atletico Madrid
SOCCER-CHAMPIONS-RBL-ATM/REPORT Fotó: POOL New Forrás: Lluis Gene/Pool via REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Bayern München a legnagyobb sztárja, nélkül utazott el Kölnbe. A lengyel csatár nem volt sérült, sem eltiltott, Hans-Dieter Flick edző egyszerűen pihentetni akarta, amire régóta nem volt példa. Az előző idényben például igazi cserecsatár sem volt mögötte, legalábbis az utánpótlásból felhozott 19 éves Joshua Zirkzee-re még túl nagy terhet rótt volna a pótlása. Ezért is igazolta le a Bayern a rutinos Maxim Choupo-Motingot a PSG-ből, aki először volt kezdő a bajnokságban.

Nem rajta múlt a 2-1-es győzelem, a halovány Motingot a 63. percben le is cserélték. De az egész Bayern fél gőzzel futballozott, mindkét gólja a semmiből született. Az első előtt inkább a Köln volt az aktívabb, de egy kezezés miatt tizenegyeshez jutottak a bajorok, amit értékesített. A második találat Serge Gnabry nevéhez fűződött, ami előtt hiába birtokolta hatvan százalékban a labdát a Bayern, meddő volt a mezőnyfölénye. A végén a Köln egy les miatt először érvénytelenített, majd a VAR által mégis megadott góllal szépített, de pont nem járt érte.

Müllernek viszont járt a gratuláció, ugyanis ez volt a 260. Bundesliga-győzelme a Bayernben, amivel beállította a csapat korábbi legendás kapusának, Oliver Kahnnak a klubrekordját, aki jelenleg a müncheni vezetőséget erősíti.

A bajorok legfőbb riválisa, a Dortmund 2-0-s sikert ért el az újonc Arminia Bielefeld otthonában. Mivel a sárga-feketék norvég gólvágója, Erling Håland kisebb sérülés miatt nem játszott, a góllövő szerepét a középhátvéd Mats Hummels vette át. A 31 éves német játékos duplázott, amire legutóbb tíz éve volt képes a Bundesligában. csapata, a Mainz az Augsburgtól kapott ki, azaz hat forduló után továbbra sincsen pontja, a magyar csatár pedig ezúttal sem volt a keretben.

A nap és a forduló rangadója a Mönchengladbach–RB Leipzig meccs volt a Bundesligában, hiszen két Bajnokok Ligája-résztvevő csapott össze. A vendégeknél és is végigjátszotta a találkozót, és a második félidőben mindkettejüknek volt szép mentése. A Mönchengladbach szünet után feljavult, és Wolff 60. percben lőtt góljával megnyerte a meccset. A magyar kapus nem védhette az erős lövést, amelyet viszont Orbán mellől adott le az osztrák, aki egyébként a Leipzig kölcsönjátékosa.

Bundesliga 6. forduló:

Eintracht Frankfurt–Werder Bremen 1-1

Köln–Bayern München 1-2

Augsburg–Mainz 3-1

Bielefeld–Dortmund 0-2

Mönchengladbach–Leipzig 1-0

Vasárnap

Freiburg–Leverkusen 15.30

Hertha–Wolfsburg 18.00

Hétfő

Hoffenheim–Union Berlin 20.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.