Tizenhat magyar gól a francia hálóban

A franciák nincsenek egy súlycsoportban a mieinkkel. Már az első negyedben eldőlt a mérkőzés sorsa, Keszthelyi, a góllövőlista éllovasa mesterhármast lőtt, majd később hozzátett még egyet.

Ch. Gáll András
2020. 01. 22. 7:06
null
Kasó Orsolyának nem volt nehéz dolga a kapuban Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Európa-bajnokság megint bekavart. Mivel fél kilenckor kezdődött az olimpiai selejtezőre kijutásról is határozó Magyarország–Svédország mérkőzés Malmőben, a Duna Arénában csak félház volt tegnap este hétkor, amikor Vályi Vanda elhozta a labdát a ráúszáskor a magyar–francia női negyeddöntő kezdetén. Sebaj, a Carpathian Brigade jó torkú legényei itt voltak, és úgy biztatták Bíró Attila szövetségi kapitány lánykáit, ahogy kell.

Ekkor már túl voltunk az Európa-bajnokság másik három negyeddöntőjén. A hollandok 22-2-re lesimázták a szlovákokat – ennyit a női mezőny erősségéről –, az oroszok sem kegyelmeztek az olaszoknak (13-7), Spanyolország is könnyedén elbánt a görögökkel. Így csütörtökön az ibériaiakkal mérkőzünk az elődöntőben, akiknek nem létkérdés a győzelem, hiszen a vb-ezüstérmüknek köszönhetően már van olimpiai kvótájuk. Ettől persze még nehogy azt higgyük, laza kora esti játszadozás lesz a meccs a bivalyerős ellenféllel.

Kasó Orsolyának nem volt nehéz dolga a kapuban
Fotó: Mirkó István

Az imént megelőlegeztük Keszthelyi Ritáéknak az elődöntőt, és ez nem is volt könnyelmű ígéret, hiszen a vak is látta az eddigiekből, hogy a franciák nincsenek egy súlycsoportban a mieinkkel. Nem is voltak. Már az első negyedben eldőlt a mérkőzés sorsa, Keszthelyi, a góllövőlista éllovasa mesterhármast lőtt, majd később hozzátett még egyet.

Az UVSE háromszoros Eb-gólkirálya 23 góllal vezeti a mesterlövészek lajstromát. Szegény Gaál Csenge, az ellenfél kapusa búsan szedegette ki a labdát a hálójából, az egykori szentesi játékos lapunknak már két napja elmondta, hogy nincsenek vérmes reményei a negyeddöntőben. A magyarok – bár rengeteg helyzetet kihagytak – adtak a külalakra is, jól szórakoztatták a közönséget, különösen Rebecca Parkes csavargólja volt szemet gyönyörködtető.

A kapunkban Kasó Orsolya kezdett, majd a nagyszünetben Gangl Edina váltotta, és az UVSE klasszisa a neki rendelt 16 percben egyetlen gólt sem engedett a vendégeknek! A vége 16-3 lett, jöhetnek a spanyolok, de előtte még ma este hétkor (tv: M4 Sport) a férfiak az oroszokkal lejátsszák a maguk negyeddöntőjét.

– Nagyon örülök, hogy kevés kapott góllal lehoztuk ezt a mérkőzést, főleg úgy, hogy a második félidőben érintetlen maradt a hálónk. Ez stabil védekezésre utal, amire szükségünk is lesz a spanyolok ellen. A támadójátékunkat élesíteni kell! Sok mindent gyakorolhattunk, szerintem készen állunk az elődöntőre, ez a meccs azért jobb volt, mint egy edzés. A spanyolokkal a világligában döntetlent játszottunk, biztos, hogy találunk rajtuk fogást – mondta lapunknak a háromgólos Vályi Vanda.

Vízilabda-Eb, nők, negyeddöntő: Magyarország–Franciaország 16-3 (5-2, 3-1, 5-0, 3-0). Gólszerzőink: Keszthelyi 4, Vályi 3, Szilágyi és Leimeter 2-2, Máté, Gurisatti, Parkes, Illés, Garda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.