Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 17., szombat, Rudolf napja
HÍR TV – TROLLOltásellenes, aki a keleti vakcina ellen kampányol
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/sport/tokio-arra-hajlik-hogy-nem-ker-a-kulfoldi-nezokbol-9458324/

Tokió arra hajlik, hogy nem kér a külföldi nézőkből

A japán kormány a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése céljából azt tervezi, hogy nem enged majd be külföldi nézőket a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia eseményeire. A Mainicsi című napilap írt erről szerdán, hozzátéve, hogy a nézők beengedéséről hamarosan végleges döntés születik.

A helyi szervezőbizottság a nap során tárgyalt a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal, valamint a tokiói és a japán kormányzat képviselőivel. Az egyeztetésen – Marukava Tamajo olimpiai miniszter közlése szerint – abban állapodtak meg, hogy a külföldi nézők beengedéséről még márciusban meglesz a döntés. Hasimonto Szeiko, a szervezőbizottság új elnöke jelezte, ő azt szeretné, ha az állásfoglalás március 25-ig, az olimpiai láng váltófutásának kezdetéig elkészülne.

Az újság a cikkében több meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta, a kormányzat azt is fontolóra veszi, hogy egyáltalán japán nézőket beengedjen-e majd a versenyhelyszínekre, és ha igen, mekkora létszámban.

A Jomiuri című napilap szerdán közölt közvélemény-kutatásának eredményei szerint a japánok 91 százaléka azon a véleményen van, hogy ha meg is rendezik a nyáron a tokiói olimpiát, a nézők legfeljebb korlátozott számban legyenek jelen, vagy minden versenyt zárt kapuk mögött tartsanak meg. A felmérést január 18. és február 25. között végezte az újság, és bár a válaszadók 70 százaléka még mindig az olimpiarendezés mellett van, 58 százalékuk szerint nem az idei esztendőben kellene megtartani a játékokat Tokióban. A korábbi közvélemény-kutatások során ennél húsz százalékkal többen ellenezték az idén nyári rendezést.

A tokiói játékokat tavaly a koronavírus-járvány miatt halasztották el egy évvel, és a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig a paralimpia következik.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Szankciók

Washington beváltotta a korábbi fenyegetéseit
Újabb amerikai szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben az Egyesült Államok.

Eldurvult a vita

Zsoldosok akartak betörni a Dunaferr épületébe
Az ukrán tulajdonosok – Szergej Taruta és lánya, Tatjana Taruta – a hírek szerint több ukrajnai vállalatot is tisztázatlan körülmények között foglaltak el.

Kiemelt

A Fővárosi Nagycirkusz jelenleg az egyetlen nyitva tartó és játszó cirkusz Európában
A cirkuszművészetnek fontos szerepe lesz az élet újraindításában – jelentette ki Fekete Péter a cirkuszi világnap alkalmából.

Poszt-trauma

Kezdenek „megtérni” a korábbi balos gyűlölködők
Pityinger után már Hont is kezd mást gondolni, mint az ellenzéki mainstream.

Poszt-trauma

Jobbik: A DK a külföldi helytartók fő képviselője
A Jobbik szerint korrupciós ügyektől terheltek a baloldali alakulatok. Gyurcsány Ferenc szerint pedig egy szájból víz és tűz nem jöhet. Hulljon le az álarc az ellenzéki összefogásról!

Poszt-trauma

Kunhalmi Ágnes lejáratta magát az ATV-ben + videó
Vastag a bőr a képükön, annyi bizonyos.

Aktuális

Im nächsten Jahr wird auch die NATO Teil des Wahlkampfs sein
Es steht viel auf dem Spiel und der Kampf, der vor uns liegt, ist völlig unfair.

Fricz Tamás blogja

Egyetlen kérdésem van: a Gyurcsány nevű politikai kalandor a törvények felett áll?
Ha viszont ez a figura nem áll a törvények felett – remélem így van –, akkor az április 7-i parlamenti ámokfutása után törvényes eljárást kellene kezdeményezni ellene.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!