Tologatják a Formula–1-es Magyar Nagydíj időpontját

Már felmerült, hogy az augusztus 2-i Formula–1-es Magyar Nagydíj hátrébb kerülhet a koronavírus-járvány miatt képlékeny versenynaptárban, a legfrissebb hírek szerint azonban éppen ellenkezőleg, előbbre hozhatják. Mindeközben Alekszej Tyitov, az Orosz Nagydíj promótere úgy nyilatkozott, hogy a szezonban náluk lehet majd először nézők előtt futamot rendezni. Szocsiban szeptember 27-én rendezik az Orosz Nagydíjat.

2020. 05. 23. 11:20
HAMILTON, Lewis
Mogyoród, 2018. július 28. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az gyakorlatilag biztosra vezető, hogy a Formula–1-es világbajnokság zárt kapuk mögött július 5-én az Osztrák Nagydíjjal indul, és Spielbergben két futamot is rendeznek, a másodikat július 12-én. A tervek szerint ezután következő Brit Nagydíj megrendezése viszont komoly veszélybe került, pedig az F1 vezérkara már úgy számolt, hogy Silverstone-ban is két futam lesz, július 19-én és 26-án. Ám a kezdetben engedékenynek tűnő brit kormány megmakacsolta magát, jelen állás szerint nem akar kivételezni a Formula–1-es mezőnnyel, és ragaszkodik ahhoz, hogy mint mindenki másra, a száguldó cirkusz karavánjára is vonatkozzon az országba beutazók számára előírt kéthetes karantén. Ami értelemszerűen ellehetetleníti, hogy Angliában a tervezett időpontban rendezzenek futamokat.

Ebben az esetben a legfrissebb hírek előrehoznák az augusztus 2-i Magyar Nagydíjat, és nálunk lenne két futam, július 19-én és 26-án. Mivel a Hungaroringen augusztus elején mindenképpen nézők nélkül rendeznék meg a Magyar Nagydíjat, nem okozna nagy gondot, ha előbbre hoznák. Beugróként kalkulálnak a Német Nagydíjjal is Hockenheimben, amely idén kimaradt volna a versenynaptárból. A brit kormánnyal azonban még nem zárultak le a tárgyalások, és ha mégis beadja a derekát, akkor minden marad az eredetiben...

Az Orosz Nagydíj időpontja betonbiztosnak tűnik, Szocsiban szeptember 27-én kerül rá sor, és az oroszok bíznak benne, hogy már nem zárt kapuk mögött.

– Bár a koronavírus-járvány miatt bonyolult a helyzet, és nehéz megjósolni, hogy mi lesz majd négy hónap múlva, úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy idén mi rendezhessünk először Formula–1-es futamot nézők előtt – nyilatkozta Alekszej Tyitov, az Orosz Nagydíj promótere a Szovjetszkij Szportnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.