Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bonyolítottak volna le Székesfehérváron.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 07. 20:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-t korábban már szeptemberre halasztották, de végül kiderült, hogy a rendezők szerint nincs esély az idei megrendezésre. Az utazási korlátozások miatt eleve nem állhatna rajthoz mindenki. Az pedig az esélyegyenlőséget sérti, hogy miközben egyes országokban már visszatértek a normális élethez, másokban a sportolók még edzeni sem tudnak rendesen, mert például zárva vannak az uszodák.

Az európai szövetség (ECMP) keddi tájékoztatásában a koronavírus-járvánnyal és az azzal összefüggésben hozott korlátozó intézkedésekkel indokolta a döntést. Az Európa-bajnoksággal párhuzamosan tartották volna meg a kontinentális szövetség tisztújító kongresszusát is, de a viadal törlésével erre sem kerül sor az idén. A magyar szövetség a mostani helyett 2022-ben rendezhet majd Európa-bajnokságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.