Megvan az ötödik aranyérmünk az olimpián!

Tótka Sándor győzött a kajak egyesek kétszáz méteres döntőjében. Megvan az ötödik aranyérmünk az olimpián! Csizmadia Kolos negyedik lett.

2021. 08. 05. 4:46
null
Fotó: Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Csizmadia Kolos is futamgyőztesként – utóbbi tehát másodszor is megverte a címvédő brit Liam Heath-t – jutott be a döntőbe. Nagy dolog volt kinézőben a Sea Forest Waterway kajak-kenu-pályán.

A két magyar egymás mellől rajtolt a fináléban, Tótka a négyes, Csizmadia az ötös pályáról. Tótka szokása szerint elképesztően jól kapta el a rajtot, s bár a végére kezdett bekötni, még éppen kitartott az ereje, s ha csak 45 ezreddel is, de megelőzte az olasz Manfredi Rizzát. Heath lett a harmadik, akitől Csizmadia nem egészen három tizeddel elmaradva negyedik lett.

De ne legyünk telhetetlenek, így is csodálatos kezdés ez a csütörtöki döntőkben.

Tótka Sándor hatalmas tehetségként robbant be a sportágba, 16 évesen ifjúsági olimpiát nyert, a felnőttek között pedig 2015-ben K–2 200-on Molnár Péterrel nyert világbajnokságot. A duó a riói olimpián negyedik lett, Tótka azóta is várt az átütő eredményre. Idén lehetett látni, hogy egyre jobb formába lendül, második lett a szegedi világkupán, majd megnyerte a poznani Európa-bajnokságot.

Tokióban felért a csúcsra.

Tótka Sándor nyilatkozatáról, életútjáról, miért választotta a tánc helyett a kajakozást, ITT olvashat.

A nap másik két magyar érdekeltségű döntőjében női K–1 500-on második , a címvédő negyedik lett; a K–1 1000-en kedden olimpiai bajnok K–2 1000-en Nádas Bencével negyedik lett, itt Béke Kornél és Varga Ádám nem jutott fináléba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.