Guardioláék továbbra is gödörben, Londonban is kikaptak

A Tottenham Hotspur nyerte az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati slágermeccsét, miután 2-0 arányban legyőzte a Manchester Cityt. José Mourinho csapata ezzel a tabella élére állt, míg Pep Guardioláé továbbra is a tizedik helyen szomorkodik.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 20:34
Manchester City, Tottenham, Szon
Szon (középen) továbbra is megállíthatatlan Fotó: EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legnagyobb sztárjai, és nélkül lépett pályára a Manchester City Londonban, ami érezhető volt a csapat játékán. Ráadásul a Tottenham sem volt kegyes a vendégeihez, inkább villámgyorsan, már az ötödik percben megszerezte a vezetést: Tanguy Ndombele indítása után Szon Hung Min lábai között lőtt a manchesteriek kapujába. A dél-koreai támadónak kilencedik mérkőzésén ez volt a kilencedik találata a bajnokságban.

A City igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani az első félidőben, hatalmas mezőnyfölénye ellenére rendkívül tompa játékot mutatott be. Mindössze blokkolt lövésekre, valamint egy szabálytalan gólra futotta a vendégeknek, de abból kijutott egy a Spursnek is.

Szon (középen) továbbra is megállíthatatlan
Fotó: EPA/Neil Hall

A szünet után is folytatódott a Manchester City meddő fölénye, de ismét csak a Tottenham volt eredményes. Giovani Lo Celso volt José Mourinho csodacseréje: az argentin beállása után másodpercekkel eldöntötte a mérkőzést. kilencedik asszisztja előzte meg a gólt, az angol csatár elképesztő formát mutat az idényben. A második bekapott gól teljesen elvette a City kedvét, esélye sem nyílt a szépítésre.

Zsinórban negyedik győzelmével a Tottenham a Premier League tabellájának élére állt, a Manchester City pedig a tizedik helyen maradt, nyolc egységgel lemaradva a húszpontos listavezető mögött.

Tottenham Hotspur–Manchester City 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Szon (5.), Lo Celso (65.)

Premier League, 9. forduló:

Newcastle United–Chelsea 0-2 (0-1)

Aston Villa–Brighton 1-2 (0-1)

később:

Manchester United–West Bromwich Albion 21.00

vasárnap játsszák:

Fulham–Everton 13.00

Sheffield United–West Ham United 15.00

Leeds United–Arsenal 17.30

Liverpool–Leicester City 20.15

hétfőn játsszák:

Burnley–Crystal Palace 18.30

Wolverhampton Wanderers–Southampton 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.