Új női bajnokot avatnak Melbourne-ben

Magyar Nemzet
2020. 01. 28. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még csak a negyeddöntő következik egyesben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, de máris kijelenthető, hogy a hölgyek között biztosan új bajnokot avatnak. Másképpen: a legjobb nyolc közé egyetlen korábbi győztes sem jutott be. 2008-nál nincs értelme mélyebbre ásni, mert akik ezelőtt nyertek – Serena Williamset leszámítva –, azok már mind visszavonultak, csakúgy, mint a 2011-ben első Kim Clijsters. A 12 évvel ezelőtt nyertes Marija Sarapova idén már az első fordulóban kiesett, ami után meglebegtette, könnyen lehet, hogy Melbourne-be már nem tér vissza többször, tehát az év végén visszavonul. A Margaret Court rekordját, a huszonnegyedik Grand Slam-tornagyőzelmet mindhiába hajszoló Williams a második, a címvédő Naomi Osaka és a két évvel ezelőtti győztes, a torna után visszavonuló Caroline Wozniacki pedig a harmadik körben búcsúzott. A 2016-ban első Angelique Kerber tegnap a nyolcaddöntőben esett ki, s ezzel el is fogytak a női bajnokok. Ennyire kiegyensúlyozott a női tenisz mezőnye napjainkban vagy ennyire nincs közöttük, helyesebben közülük kiemelkedő egyéniség.

A férfiaknál továbbra is egyetlen vaskos meglepetés akadt, az ATP-világbajnok Cicipasz kiesése még a második fordulóban. A kiemelések alapján váratlannak mondhatjuk Wawrinka (15.) tegnapi sikerét Medvegyev (4.) fölött, de a svájci mégis csak nyert már Melbourne-ben hat éve, háromszoros GS-tornagyőztes, az ifjú orosz pedig csak tavaly tört be a legjobbak közé. Tegnap a nagy triumvirátusból Nadal és Đoković követte Federert. Előbbi a hazaiak kedvencét, Kyrgiost (képünkön)verte ki, aki egy 8-as számú Los Angeles Lakers-mezben lépett be a pályára, ekképpen tisztelegve a tragikusan elhunyt Kobe Bryant emléke előtt.

Női párosban Mladenoviccsal szintén már a nyolc között van.

Nyolcaddöntő, férfiak: Nadal (spanyol, 1.)–Kyrgios (ausztrál, 23.) 6:3, 3:6, 7:6 (8-6), 7:6 (7-4), Zverev (német, 7.)-Rubljov (orosz, 17.) 6:4, 6:4, 6:4, Wawrinka (svájci, 15.)–Medvegyev (orosz, 4.) 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (7-2), 6:2, Thiem (osztrák, 5.)–Monfils (francia, 10.) 6:2, 6:4, 6:4; a negyeddöntő párosítása: Nadal–Thiem, Wawrinka–Zverev, Sandgren (amerikai)–Federer (svájci, 3.), Raonic (kanadai, 32.)–Đoković (szerb, 2.). Nők: Pavljucsenkova (orosz, 30.)–Kerber (német, 17.) 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 6:2, Halep (román, 4.)–Mertens (belga, 16.) 6:4, 6:4, Kontaveit (észt, 28.)–Swiatek (lengyel) 6:7 (4-7), 7:5, 7:5, Muguruza (spanyol)–Bertens (holland, 9.) 6:3, 6:3; a negyeddöntőben: Barty (ausztrál, 1.)–Kvitova (cseh, 7.), Kenin (amerikai, 14.)–Dzsabur (tunéziai), Kontaveit–Halep, Muguruza–Pavljucsenkova.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.