Újabb csapás a válogatottnak? Willi Orbánra műtét várhat

Sikerrel vívta meg a Wolfsburg elleni negyeddöntőt a Német Kupában tegnap este az RB Leipzig, amely Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőjében 2-0-ra nyert hazai pályán. A magyar válogatott védőjét azonban kézsérülés miatt le kellett cserélni, és németországi hírek szerint elképzelhető, hogy meg is kell majd műteni, ami miatt veszélybe kerülhet a szereplése a március végi, április eleji vb-selejtezőkön is.

Magyar Nemzet
2021. 03. 04. 8:41
ORBÁN, Willi
Augsburg, 2020. december 22. Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa (j) ünnepli gólját a labdarúgó Német Kupa második fordulójában játszott Augsburg-RB Leipzig mérkõzésen Augsburgban 2020. december 22-én. MTI/EPA/Pool/Alexander Hassenstein Fotó: Alexander Hassenstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze két perce tartott a mérkőzés, amikor keze megsérült, de csak a félidőben dőlt el, hogy jobb, ha nem folytatja a játékot, ekkor cserélték le. – Willinek megsérült a csuklója, úgy tűnt, hogy el is tört – nyilatkozta az RB Leipzig edzője, Julian Nagelsmann a meccs után a Kickernek.

A lap információi szerint a legrosszabb esetben műtét vár Orbánra, akinek így biztosan ki kell hagynia csapata Freiburg elleni Bundesliga-meccsét szombaton és a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját is jövő szerdán – ez utóbbi mérkőzést az első, 2-0-s angol győzelemmel véget érő találkozóhoz hasonlóan Budapesten, a Puskás Arénában rendezik.

Orbán sérülése a válogatott szempontjából is aggasztó, hiszen március 25-én Lengyelország ellen kezdi meg a csapat a világbajnoki selejtezőket, majd egy héten belül pályára lép San Marinóban és Andorrában is. Ha valóban műteni kell a 28 éves védőt, elképzelhető, hogy szövetségi kapitány nem számíthat a játékára. Tegnap jelentették be, hogy a válogatott másik alapembere, a szintén az RB Leipzighez tartozó biztosan kihagyja a közelgő vb-selejtezőket.

A Wolfsburg elleni 2-0-s győzelmükkel a lipcseiek bejutottak a Német Kupa elődöntőjébe, amelynek sorsolását március 7-én tartják. A Leipzig mellett már ott van a legjobb négy között a Dortmund és a sorozat meglepetéscsapata, a másodosztályú Kiel, amely korábban a Bayern Münchent is kiejtette. A negyedik elődöntős a Regensburg–Werder Bremen győztese lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.