Vajon Lionel Messi él-e az utolsó esélyével?

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik a Copa America döntőjét, az esélyeknek megfelelően a házigazda Brazília és Argentína jutott a fináléba. Lionel Messi a 2014-es vb-döntő óta két Copa America-döntőt veszített el az argentinokkal. A 34 éves zseni pályafutása a végéhez közeleg, válogatott szinten talán idén nyerhet utoljára komoly trófeát.

Magyar Nemzet
2021. 07. 10. 16:47
null
Messi (10) győzelemre vezetheti az argentinokat Forrás: Twitter/Copa América
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína a legutóbbi három Copa America-döntő közül kettőben volt érdekelt, a 2015-ben és a 2016-ban büntetőkkel veszített Chile ellen. A 2016-os kudarc után kifakadt, és lemondta a válogatottságot.

– Mindent megtettem, négy döntőben szerepeltem, és fáj, hogy egyetlenegyszer sem nyertünk. Nehéz pillanat ez nekem, nehéz kimondani, de többé nem lépek pályára az argentin válogatottban – mondta akkor a Barcelona csatára.

Messi négy döntőt veszített el Argentínával: a 2014-es világbajnokságot és három Copa America-finálét, 2007-ben, 2015-ben és 2016-ban.

A helyzet változott azóta, Messit visszakönyörögték a válogatottba, ám a most 34 éves játékosnak egyre kevesebb a lehetősége arra, hogy trófeát nyerjen az argentin válogatottal.

Messi eddig tündökölt a Copán, egy góllal és két gólpasszal járult hozzá Ecuador legyőzéséhez

Az idei Copa America lehet a legjobb és talán az utolsó esélye Messinek, hogy rangos tornát nyerjen az argentinokkal. – Természetesen meg akarom nyerni a Copát a válogatottal. A sikeréhségünk nagyobb, mint valaha: el akarjuk hódítani a trófeát – mondta az argentinok csapatkapitánya.

Brazíliának is lesz ehhez egy-két szava: a magyar idő szerint vasárnap hajnalban sorra kerülő döntő lesz a harmadik a Copa America történetében, amikor Brazília Argentínával kerül szembe. A gauchóknak eddig nem termett babér az eddigi két fináléban. A Selecao 2004-ben büntetőkkel nyert, a 2007-es döntőben pedig 3-0-ra győzte le az Albicelestét.

Mindkét kapitány, Tite és Luis Scaloni is keverte a kártyákat eddig a torna során, és a döntő előtt sincs meg a sztenderd kezdőcsapatuk. A braziloknál még nem derült ki, hogy ki jelenti a megnyugtató megoldást Marquinhos mellett a védelem tengelyében. Eder Militao kezdte a tornát, majd a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyert 36 éves is megkapta az esélyt, de különösen a Chile elleni elődöntőben szembetűnő volt, hogy megkopott a gyorsasága. Ez komoly hátrány lehet az argentinokkal szemben.

Scaloni több poszton is variálhat: a Kolumbia elleni elődöntőben Nicolas Tagliafico kezdett a torna első négy mérkőzésén szerepet kapott Marcos Acuna helyén. Fél Argentína azt találgatja, vajon a brazilok elleni fináléban újra változtat-e a kapitány. Egyelőre az sem eldöntött, hogy a két védekezéshez értő középpályás, a Paris SG játékosa, Leandro Paredes és Guido Rodríguez is pályán legyen-e. Ha Scaloni mindkét labdarúgót a kezdőcsapatba vezényli, akkor a védekezőbb taktikát helyezik előtérbe az argentinok.

A Copa America döntője magyar idő szerint vasárnap éjjel kettőkor kezdődik. A mérkőzést élőben közvetíti az Arena 4.

Több mint hétezer nézőt engednek be a Maracanába

Több mint hétezer nézőt engednek be a labdarúgó Copa America döntőjére, a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionba. A riói hatóságok engedélyezték, hogy a 78 ezres aréna befogadóképességének tíz százalékát használják ki a nagy érdeklődéssel várt finálén.

A mérkőzésre nem árulnak jegyeket, mindenki a Conmebol vendége lesz, de csak negatív koronavírusteszttel lehet belépni a stadionba, ahol szigorúan be kell tartani a távolságtartás szabályait, a nézőknek arcmaszkot kell viselniük, és nem szabad ételt, italt fogyasztaniuk.

A legutóbbi, 2019-es Copa America döntőjében a brazilok 3-1-re legyőzték Perut. Azt a meccset mintegy 60 ezer szurkolót látta, ugyancsak a Maracanában. Januárban a Palmeiras és a Santos Libertadores-kupa-döntőjére körülbelül ötezer embert engedtek be, de szinte mindannyian együtt szurkoltak, és nem vették figyelembe a távolságtartási irányelveket. Brazília csupán két héttel a kontinenstorna rajtja előtt kapta meg a rendezés jogát, miután az eredeti házigazdáktól, Kolumbiától és Argentínától politikai, illetve egészségügyi okokból elvették. (MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.