Verstappen nagyon megverte Hamiltont, majd tortával támadott

Még csak a szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérőjén vagyunk túl, de ez azt ígéri, hogy izgalmas világbajnokság elé nézünk a Formula–1-ben. A szahíri pályán ugyanis a pole pozíciót megszerző Max Verstappen, a Red Bull pilótája nagyon elverte a Mercedeseket, a második helyen záró Lewis Hamilton is 0,388 másodperccel kapott ki – a hétszeres világbajnok ilyesmihez nincs hozzászokva.

Magyar Nemzet
2021. 03. 27. 18:07
Verstappen
Szahír, 2021. március 27. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szahíri Nagydíjának idõmérõ edzésén a szahíri pályán 2021. március 27-én. A szezonnyitó bahreini futamot március 28-án rendezik. MTI/AP/Kamran Dzsebreili Fotó: Kamran Dzsebreili Forrás: MTI/AP/Kamran Dzsebreili
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bahreini Nagydíj mindhárom szabadedzését nyerte meg, szombaton a harmadikon 0,739 másodperccel előzte meg a második Lewis Hamiltont. Az persze már a szezon előtti tesztelésen is látszott, hogy az elmúlt hét évben a vb-címeket rendre begyűjtő Mercedes idei autója nem a megszokott nívót hozza. S most a szahíri időmérőn Verstappen Red Bullja egyértelműen jobb volt, a holland a második Hamiltont 0,388, a harmadik Valtteri Bottast 0,589 másodperccel előzte meg, ami jelentős különbség.

A 2021-es vb első időmérőjét Max Verstappen húzta be
Fotó: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Nem csoda, hogy Verstappen boldogan mondta: jól működött az autója, élvezet volt vezetni. Hamilton gratulált neki, elárulta, hogy ő a lehető legtöbbet hozta ki magából és az autójából is, szóval, szerinte is egyértelmű, hogy a Red Bull előttük jár. A hétszeres világbajnok ehhez még fanyarul hozzáfűzte: a semleges szurkolók bizonyára örülnek annak, hogy a rajtrács első során két különböző istálló képviselteti magát.

A pályafutása negyedik pole pozícióját jegyző Max Verstappen nemcsak Hamiltont, hanem a pályán a gyorsinterjúkat készítő David Coulthardot is meglepte. A tizenháromszoros futamgyőztes skót éppen ma ünnepli az ötvenedik születésnapját, a holland pedig egy tortát nyomott az arcába, hogy aztán gyorsan kereket oldjon.

Jó a hangulat a Bahreini Nagydíjon, de ez azért nem mindenkire áll. Az időmérő első szakaszának nagy meglepetése volt, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel már itt elvérzett, az Aston Martinnal csak a 18. rajthelyet szerezte meg. Igaz, Nyikita Mazepin (Haas) megpördülése miatt a Q3 végén sárga zászlós tiltás volt érvényben az első szektorban, ezért nem tudott javítani az idején. De hogy még kínosabb legyen neki, csapattársa, Lance Stroll nemcsak a Q2-be, hanem a Q3-ba is bekerült, tizedik lett. Bejutott a kvalifikáció harmadik szakaszába az F1-be két év után visszatért Fernando Alonso is, a már 39 éves, kétszeres világbajnok spanyol az Alpine-nel (az eddigi Renault) kilencedik lett. A száguldó cirkuszban most debütáló Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok fia a gyengécske Haasban csak csapattársát, az ugyancsak újonc Mazepint tudta megelőzni, és ezzel az autóval a futamokon sem számíthat sok jóra.

A Bahreini Nagydíj rajtsorrendje:

1. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

(brit, Mercedes)

2. sor:

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

3. sor:

Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)

Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)

4. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

5. sor:

Fernando Alonso (spanyol, Alpine)

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

6. sor:

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

7. sor:

Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

8. sor:

George Russell (brit, Williams)

Esteban Ocon (francia, Alpine)

9. sor:

Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

Sebastian Vettel (német, Aston Martin)

10. sor:

Mick Schumacher (német, Haas)

Nyikita Mazepin (orosz, Haas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.