Vignjević: Nem mindenki szakad meg a sikerért Újpesten

Hétfő délután az Újpest FC közös megegyezéssel szerződést bontott Nebojša Vignjević vezetőedzővel, akinek helyét a szintén szerb Predrag Rogan vette át. A labdarúgó NB I-ben a lila-fehérek kisvárdai vereségük után a tabellán a tizedikek, és csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a kieső helyen álló paksiakat. A búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 06. 02. 11:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nebojša Vignjević 258 tétmérkőzésen ült az újpesti kispadon, és az interjúban úgy fogalmazott, hogy az érzéseit képtelenség szavakba önteni:

– Nem azért, mert annyira csalódott vagy szomorú lennék, sokkal inkább azért, mert nem tudom őket megfogalmazni. Az Újpest számomra több volt, mint egy klub. Amióta 2013 októberében aláírtam a szerződésemet, a családom elé helyeztem az egyesületet, hiszen ők Szerbiában maradtak, így a legtöbb időnket külön kellett töltenünk. Amolyan magányos farkasként éltem Budapesten, mégis tudtam, rájuk mindig számíthatok. Ahogyan az Újpestre is. Roderick Duchatelet akkor is bízott bennem, amikor más már régen elengedte volna a kezemet.

A távozó tréner szerint az Újpest nehéz időszak elé, de nem fog kiesni az NB I-ből:

– A hátralévő fordulókban ki kell harcolni, hogy a következő idényben is az élvonalban legyen az Újpest, a kiesésre nem szabad, nem is lehet gondolni. Sok jó játékos van a keretben, más kérdés, hogy nem mindenki szakad meg a sikerért, név nélkül mondhatom, vannak olyanok, akiket kevésbé ráz, rázott meg egy-egy vesztes mérkőzés. Engem viszont pokolian megviselt minden kudarc. Ilyen vagyok.

A teljes interjú itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.