Vörösök és Vörös Ördögök

Vörös nap volt a szombat a Premier League-ben; a Vörös Ördögök (lánykori néven a Manchester United) hatalmas meglepetésre 2-1-re legyőzték a címvédő Cityt.

Ch. Gáll András
2019. 12. 09. 12:24
Premier League - Manchester City v Manchester United
Rashfordot (MU) nem tudták tartani a City védői Fotó: Phil Noble Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vörös nap volt a szombat a Premier League-ben; a Vörös Ördögök (lánykori néven a Manchester United) hatalmas meglepetésre 2-1-re legyőzték a címvédő Cityt, a „zajos szomszédokat” az Etihad Stadion 54 403 döbbent és felettébb csúnyán viselkedő (erről később) nézője előtt, a Vörösök (magyarul a Liverpool) pedig simán 3-0-ra nyert Bournemouthban, és ezzel 14 pontosra növelte előnyét a City előtt. Érik a ’Pool első PL-bajnoki címe, amelyet már nem is a leköszönő aranyérmes, hanem a Brendan Rodgers irányította 2016-os bajnok, a Leicester kérdőjelezhet meg.

És most a csúnyán viselkedő City-drukkerekről. A meccsen volt egy jelenet, amikor Fred, a United fekete bőrű brazilja szöglethez készülődött. Ekkor vizesflakont és öngyújtókat vágtak hozzá a nézőtérről, sőt egy szurkoló – le is fényképezték, látható a The Sun honlapján – majmokat utánzó mozdulatokkal és makogással próbálta hergelni az ellenfél játékosát. Az eset nem maradt annyiban, az illetőt letartóztatták, a vád természetesen rasszizmus, márpedig az manapság arrafelé súlyosabb, mintha éles kézigránáttal találták volna fejbe a brazilt. José Mourinho Tottenhamje látványosan kiheverte a MU elleni vereséget, az öt gólból a dél-koreai Son egész pályát átszelő szólója volt a legszebb.

Rashfordot (MU) nem tudták tartani a City védői
Fotó: Reuters

Premier League, 16. forduló: Manchester City–Manchester United 1-2, Tottenham–Burnley 5-0, Bournemouth–Liverpool 0-3, Everton–Chelsea 3-1, Aston Villa–Leicester 1-4. Az élcsoport: 1. Liverpool 46, 2. Leicester 38, 3. ManCity 32, 4. Chelsea 29, 5. Man­United 24, 6. Tottenham 23.

Spanyolországban nyert a Real Madrid és a Barca is, tovább tart a két gigász versenyfutása. A góllistát vezető Benzema betalált, de Messi triplával válaszolt, és most már 12 góllal vezeti a táblázatot a 11 gólos francia előtt. Az argentinnak a mostani volt a 35. mesterhármasa a La Ligában, ezzel megelőzte a 34-nél megfeneklő – már Itáliában játszó – Cristiano Ronaldót. Karrierjük összes triplázását tekintve azonban még mindig a portugál vezet 55:53-ra, de ő két évvel idősebb örök nemezisénél.

La Liga, 16. forduló: Real Madrid–Espanyol 2-0, Barcelona–Mallorca 5-2. Az élcsoport: 1. Barcelona 34, 2. Real Madrid 34, 3. Sevilla 30.

Október hatodika óta vezeti a Bundesliga tabelláját a ’Gladbach, és a szombati, káprázatos győzelem a címvédő Ba­yern ellen csak aláhúzta, hogy a Borussia legitim bajnokesélyes. Mint ahogy az RB Leipzig is, amelynek kapuját ismét a sérüléséből felépült védte, azonban még mindig csak lábadozik. A düsseldorfot Reus és Sancho dupláival lelépő Dortmund már dobogós, de tartja a lépést a Freiburg (Sallai Roland 88 percet játszott) is. Szalai Ádámnak tíz perc jutott az újból vesztes Mainzban.

Bundesliga, 14. forduló: Dortmund–Düsseldorf 5-0, Mönchengladbach–Ba­yern 2-1, RB Leipzig–Hoffenheim 3-1, Freiburg–Wolfsburg 1-0, Leverkusen–Schalke 2-1. Az élcsoport: 1. Mönchen­gladbach 31, 2. Leipzig 30, 3. Dortmund 26, 4. Schalke 25, 5. Freiburg 25, 6. Ba­yer 25, 7. Bayern 24.

Az Inter csak egy pontot tartott otthon a Roma ellen, mégis növelte előnyét a veretlenségét elvesztő Juventusszal szemben.

Serie A, 15. forduló: Inter–Roma 0-0, Lazio–Juventus 3-1. Az élcsoport: 1. Inter 38, 2. Juventus 36, 3. Lazio 33.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.