Zárt kapus lesz a Ferencváros barcelonai vendégjátéka

Spanyol lapértesülések szerint nem lesznek nézők a jövő keddi Barcelona–Ferencváros Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Nou Campban.

Forrás: NSO, MTI2020. 10. 15. 19:27
Barcelona, Camp Nou
epa08592291 General view of the Camp Nou stadium ahead of the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between FC Barcelona and SCC Napoli in Barcelona, Catalonia, north eastern Spain, 08 August 2020. EPA/Enric Fontcuberta Fotó: Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán klub kereste fel a spanyol járványügyi illetékeseket az ügyben, hogy a BL-csoportmeccsein fogadhasson nézőket a Camp Nouban.

Az FC Barcelona biztonsági protokollt készített, azt remélve, hogy legalább ezer szurkolót beengedhet a 98 ezres Nou Camp stadionba, de a javaslatot a katalán régió egészségügyi minisztere, Alba Verges, és Josep Maria Argimon államtitkár elutasította.

Szerdán a katalán regionális hatóság bejelentette, hogy péntektől zárva kell tartania az összes bárnak és étteremnek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Argimon szerint „nehéz lenne megmagyarázni” ezeket az intézkedéseket, ha ezután a futballszurkolók a helyszínen tekinthetnék meg a mérkőzéseket. Verges azt is kizárta, hogy kis létszámban beengedjék is a nézőket a stadionba.

A Mundo Deportivo beszámolója alapján Alba Vergés egészségügyi miniszter és Josep Maria Argimon egészségügyi államtitkár sem támogatja a nézők beengedését. Így minden bizonnyal zárt kapus lesz az október 20-i, Ferencváros elleni BL-összecsapás.

Lionel Messit nem biztos, hogy megcsodálhatják a Fradi-drukkerek
Fotó: REUTERS

A spanyol Sport című napilap is arról írt, hogy a Barcelona közönség előtt akar játszani a Ferencvárossal, és a döntés hivatalosan csak pénteken születhet meg, miután teljesen áttanulmányozzák a klub kérését, illetve az ezzel kapcsolatos terveket.

Sergi Solé, az El Mundo Deportivo című sportnapilap újságírója a Kossuth Rádiónak elmondta, az FC Barcelona az FTC elleni találkozóra ezer, a Dinamo Kijev ellenire 10 ezer, a Juventus ellenire pedig 25 ezer néző beengedését kéri a katalán kormánytól, ám ezt az illetékesek elvetették, és a döntés már hivatalos.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Juventus és a Dinamo Kijev ellen is nézők nélkül lesz kénytelen játszani a katalán együttes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.