A Fradi ellen engedné vissza a szurkolókat a Camp Nouba a Barça

A Spanyolország kormánya által hozott jelenlegi törvények nem teszik lehetővé, hogy nézők előtt játszanak a klubok futballmérkőzéseket, de a Marca arról ír, hogy ez az FC Barcelona–Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportmeccsen megváltozhat.

Forrás: Nemzeti Sport2020. 10. 05. 21:40
null
Európa legnagyobb stadionjában lép pályára két hét múlva a Ferencváros Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az UEFA múlt csütörtökön engedélyezte, hogy a Bajnokok Ligája-csoportmérkőzéseken a hazai csapat beengedhet szurkolókat a saját stadionjába, ehhez az adott klub kormányának beleegyezése is kell. Spanyolországban jelenleg csak zárt kapus mérkőzéseket rendezhetnek a csapatok a koronavírus-járvány miatt, a Marcára hivatkozva a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy mégis lehetnek nézők a Camp Nouban a Ferencváros ellen.

A spanyol lap szerint van rá esély, hogy a katalán egészségügyi szakemberek az UEFA illetékeseivel közösen arra a döntésre jutnak majd, hogy az október 20-án esedékes Barcelona–Ferencváros BL-csoportmeccsen már lehetnek nézők a Camp Nouban.

Európa legnagyobb stadionjában lép pályára két hét múlva a Ferencváros
Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Egy másik lap, a Besoccer.com már arról ír, hogy a katalánok hajlandóak lennének még a harminc százalékból is engedni, és csak 25 százalékig megtölteni a stadiont – ahová vendégszurkoló az UEFA szabályzatai mellett sem vehetne jegyet.

„Ha az illetékesek engedélyezik, akkor megnyitjuk a stadiont a Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésekre. Természetesen még mindig az egészség az első, de mi mindent megteszünk. Ha megkapjuk az engedélyt, akkor készen fogunk állni. Remek hír lenne” – mondta a Barcelona alelnöke, Jordi Moix.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.