A ZTE nem adott, a DVTK mintha nem is akart volna esélyt

Az NB I 5. fordulójában a Zalaegerszeg meggyőző teljesítménnyel győzte 3-1-re a sokat nem mutató, és a vereségébe hamar beletörődő Diósgyőrt. A házigazdáknál Könyves Norbert duplázott, ez az ötödik klubja, amelyben gólt szerzett, és bajnoki meccsen pályafutása során először végezhetett el tizenegyest.

2020. 09. 26. 21:31
© Katona Tibor
20200926 Zalaegerszeg Labdarúgó nb1 ZTE FC(fehér)-Diósgyőri VTK(piros) Márti Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap Fotó: Zalai Hírlap/Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ZTE eddig minden fordulóban pályára lépett, és öt pontot gyűjtött, amivel hatodik helyen állt a forduló előtt. A Diósgyőr csak háromszor játszott, mert a Ferencváros elleni találkozóját elhalasztották, négy pontot szerzett és a nyolcadik helyen érkezett Zalaegerszegre. A DVTK egyébként azt a három mérkőzést a saját stadionjában játszhatta – éppen a Fradi ellen lett volna vendég –, ezért most futballozhatott ebben az idényben először idegenben.

Élénken kezdett mindkét csapat, és a házigazdák gyorsan vezetést szereztek: Gergényi balról adott a kapu elé, és a túloldali kapufánál érkező Könyves Antal kapus mellett a hálóba helyezett – 1-0. Könyves Norbertnek ez volt az első gólja a ZTE mezében, az ötödik magyar klubban lett ezzel eredményes. És hamarosan meglett a második is. A diósgyőrieknek volt egy néhány perces fellángolásuk, ám a hazai csapat irányított és kezdeményezett többet. A 31. percben egy előrevágott labdára Könyves rajtolt rá, Szűcs teszetoszán próbálta menteni a helyzetet, Könyves erőszakosan elvitte előle a labdát, és amikor a tizenhatoson belülre jutott, Szűcs hátulról buktatta. A tizenegyest Könyves végezte el, és higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba – 0-2. A csatár pályafutása során először végezhetett el büntetőt.

 

 

 

Lényegében a semmiből egyenlített a nem sokat mutató Diósgyőr, a 45. percben Molnár szögletéből Hegedűs hét méterről fejelt a jobb alsó sarokba – 2-1.

 

 

A folytatásban azt várhattuk, hogy a Diósgyőr mindent megtesz az egyenlítésért, és támadni kezd, ám ennek éppen az ellenkezője történt. A Zalaegerszeg futballozott úgy, mintha hátrányban lenne, a DVTK pedig védekezett, és csak Antal Botond bravúrjainak köszönhette, hogy megúszta a harmadik gólt a 77. percig. Akkor Szánthó lépett ki a vendégek védői közül, az elé vetődő Antal buktatta, a 11-est pedig Koszta értékesítette – 3-1. Ezután pedig már hiába próbált felébredni a Diósgyőr, esélye sem volt egyenlítésre, de még az újabb szépítésre sem.

 

 

NB I, 5. forduló

Péntek

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, 782 néző, jv.: Bogár G. Gólszerző: Baluta (59.)

Szombat

Paks–MTK 4-0 (1-0), Paks, 1398 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Hahn (37., 57., mindkettő tizenegyesből, 80.), Szakály D. (52.). Kiállítva: Baki (37.)

Zalaegerszeg–Diósgyőr 3-1 (2-1), Zalaegerszeg, 2825 néző, jv.: Antal P. Gólszerző: Könyves (8., 11-esből 31.), Koszta (11-esből 77.), illetve Hegedűs (45.)

A Budafok–Ferencváros mérkőzést az MLSZ 2021. január 27-re halasztotta.

Vasárnap

Bp. Honvéd–Újpest 18.00 (M4 Sport)

A Kisvárda–Mol Fehérvár mérkőzést az MLSZ elhalasztotta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.