Kiadják a Harry Potter elhunyt sztárjának naplóit

Könyvalakban adják ki a népszerű brit színész, Alan Rickman naplóit, amelyeket több mint 25 évig vezetett. A kötet 2022-ben kerülhet a boltokba – írja az Origó.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 23. 16:34
Rickman, Alan
London, 2015. április 13. Alan Rickman brit színész A Little Chaos címû filmje bemutatóján Londonban 2015. április 13-án. (MTI/EPA/Hannah McKay) Fotó: HANNAH MCKAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Golden Globe- és BAFTA-díjas brit színész, akit sokan ismernek a Harry Potter-filmek Piton professzoraként, 2016-ban hunyt el.

A színész 27 kötetnyi kézzel írott naplója élete és pályafutása több mint 25 évét öleli fel. A naplókban a magánéletével és színészi munkáival kapcsolatos gondolatait is papírra vetette, barátságokról és politikáról is írt. Gyakori színházlátogatóként beszámolt a darabokról, amiket látott, és kulisszák mögötti történeteket is leírt a Harry Potter-filmek forgatásairól, amelyekben 2001 és 2011 között maga is részt vett.

Alan Rickman A Little Chaos című filmje bemutatóján Fotó: MTI/EPA/Hannah McKay

A naplókat a kilencvenes évek elején kezdte írni azzal a céllal, hogy egyszer majd megjelenjenek.

Beszámolt filmszerepeiről, köztük az Igazából szerelem, az Értelem és érzelem, valamint a Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés című produkciókról. Naplóit egészen haláláig vezette. A hasnyálmirigyrákban szenvedő színész 69 évesen hunyt el.

A naplók kiadási jogait a Canongate kiadó szerezte meg. A The Diaries of Alan Rickman címmel 2022-ben megjelenő könyv szerkesztője Alan Taylor.

Rickman özvegye, Rima Horton a The Guardiannek elmondta: nagyon örül neki, hogy a Canongate kiadja a naplókat, amelyek nemcsak a színész Alan Rickmant mutatják be, hanem humorát, éles szemét, szakmai tudását és a művészet iránti elkötelezettségét is.Taylor szerint Rickman írása „anekdotikus, indiszkrét, szellemes, pletykás és teljesen őszinte”. A naplók páratlan bepillantást engednek egy figyelemre méltó színész mindennapi életébe, akit az Egyesült Államokban éppúgy szerettek, mint az Egyesült Királyságban„ – tette hozzá.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

A becsült ár kétszereséért kelt el egy Harry Potter-regény

A Harry Potter és a bölcsek köve című könyv első brit kiadásának egy példánya hatvanezer fontért (24 millió forintért) kelt el egy staffordshire-i árverésen – közölte kedden a BBC News.

A könyvet 1997. júniusi megjelenése után 18 hónappal egy névtelenséget kérő férfi vette meg gyerekeinek, hogy angolul tanítsa belőle őket.

A Harry Potter-könyv az ötszáz példányban nyomtatott kemény fedeles első kiadás egyik példánya. Az árverés előtt harmincezer fontra (12 millió forintra) becsülték a leütési árát. A Hansons árverési ház staffordshire-i könyvaukcióján egy külföldről telefonáló licitáló vette meg a regényt, amely a jutalékokkal együtt 75 ezer fontjába (30 millió forint) került.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.