A hongkongi zseni forgat a Gucci-merényletről

A direktor eredetileg Ridley Scott lett volna, őt váltja Wong Kar Wai.

LD
2016. 11. 17. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wong Kar Wai rendezi a Maurizio Gucci elleni merényletről már hosszabb ideje készülő filmet – adta hírül a The Guardian. Az áldozat a divatcéget alapító legendás Guccio Gucci unokája volt, aki vállalati részvényein 1993-ban adott túl 170 millió dollárért. Két évvel később végzett vele egy bérgyilkos, akit az ítélet szerint volt felesége, Patricia Reggiani bérelt fel.

A film már régóta tervbe lett véve, eredetileg pedig Ridley Scott rendezte volna. A fontosabb szerepek korábban Leonardo DiCapriónak és Angelina Jolie-nak lettek kiosztva, de most valószínűbb, hogy a női főszerepet Margot Robbie kaphatja. A forgatókönyvön dolgozott már Andrea Berloff és Charles Randolph is.

Wong Kar Wai képi művészetéről éppúgy előszeretettel áradoznak a kritikusok, mint elbeszélői technikáiról. Emlékezetes drámái közé tartozik a Vadító szép napok (1991), a Csungking expressz (1994), a 2046 (2004), valamint a My Blueberry Nights – A távolság íze (2007) is. Legutóbb A nagymester címmel készített életrajzi drámát a legendás kung-fu mesterről, Ip Manról. Ő edzette többek közt Bruce Lee-t is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.