Elég sokára kezdett munkához a Han Solo-film új rendezője

Szűk egy hónapja jelentették be Ron Howard érkezését, most forgatott először a stábbal.

Földi Bence
2017. 07. 19. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 21-én rúgták ki a második önálló Star Wars-film, a még cím nélküli Han Solo-sztori rendezőpárosát, Phil Lordot és Christopher Millert. A duó meglehetősen furcsa körülmények között távozott, a hírek szerint sokat veszekedtek a Disney vezetőivel amiatt, hogy egyedi stílusukban szerették volna elkészíteni az alkotást, de a céget irányító Kathleen Kennedyék túl sokszor szóltak bele a munkájukba.

A tervek szerint 2018. május 25-én bemutatandó antológiafilm új rendezőjét két nappal később jelentették be Ron Howard személyében. A direktor régi motoros a filmszakmában, annak idején színészként kezdett, szerepelt például a Csillagok háborúja atyjának, George Lucasnak az egyik korai filmjében, az Amerikai graffitiben is. Rendezőként az Egy csodálatos elme című filmért kapott Oscart, de a két szobrocskát begyűjtő Apollo 13 is az ő munkáját (is) dicséri. A közelmúltban tévézett is, a részben Magyarországon forgott National Geographic-sorozat, a Mars – Utunk a vörös bolygóra kapcsán volt alkalmunk beszélni is vele.

– Én nem az a fickó vagyok, aki űrruhát húz és megy, hanem inkább az, aki a lehető legprecízebben akarja bemutatni a dolgokat – mondta akkor, és feltehetően ez az elv vezérli a Han Solo-film készítése során is. Aprólékosságát jelezheti, hogy ugyan július 10-én vette át hivatalosan a rendezői széket, csupán 18-án állt először a kamerák mögé. Az Instagramon közzétett fotóján egy Donald Glover szereplésével forgó jelenetet láthatunk a Howard mögötti monitoron.

Glover a fiatal Lando Calrissiant alakítja a filmben – azt a karaktert, akitől Han Solo (Alden Ehrenreich) megszerezte ikonikus űrhajóját, az Ezeréves Sólyomot. A Twitterre is posztolt egy fényképet másnap a rendező (ld. cikkünk nyitóképét) ezzel a képaláírással: „A hiperűr létezik. Először tapasztaltam. Wow.”

A fentiekből úgy tűnik, végre folytatódik a munka a rajongók által a rendezőcsere miatt már aggodalommal figyelt vagy leírt Han Solo-filmnél. Hogy jól sikerül-e, az majd kiderül, egyelőre érdemes az idei bemutatóra koncentrálni. Az utolsó Jedikkel kapcsolatban pedig egyértelműen a hét, ha nem a hónap híre, amit nekünk sikerült először megtudni: magyar lány is szerepel a Star Wars nyolcadik epizódjában!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.