Elküldték A Simpson család zeneszerzőjét

Huszonhét év után váltak meg tőle.

Lakner Dávid
2017. 08. 31. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhét év közös munka után küldték el A Simpson család zeneszerzőjét, Alf Clausent – számolt be az amerikai Variety magazin. Az együttműködés eddig gyümölcsözőnek volt mondható: Clausen több mint ötszázhatvan epizód készítésében vállalt szerepet, az évek során huszonegy Emmy-díjra jelölték. Ezek közül kettőt meg is nyert, egyet 1997-ben, a másikat pedig a rákövetkező esztendőben.

Más munkáiért is szépen gyűjtögette eddig a jelöléseket, a brit The Independent szerint az Emmy történetének legtöbbször nevezett zeneszerzője lehet. 1985 és 1989 között A simlis és a szende, 1986 és 2004 közt pedig az ALF készítésében működött közre.

Mindennek ellenére Richard Sakai producer azzal küldte el Clausent: újfajta zenét szeretnének A Simpson családhoz, így a munkájára nincs többé szükség. Többek szerint a kiadások megvágása vezethetett valójában a döntéshez, miközben a sorozat ma is masszívan nyereséges. Az persze tény, hogy a művész alkalmazása és a zene felvétele évente dollármilliókba került.

A Fox mindenesetre nem kommentálta a sorozatával kapcsolatos fejleményeket. Clausen utoljára a huszonnyolcadik évad fináléján dolgozott, azt pedig nem tudni, ki fogja pótolni az október 1-jén induló következő szezonban. A Danny Elfmanhez kötődő főtémát mindenesetre megtarthatják majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.