Aggódik a bohócszövetség a Stephen King-adaptáció miatt

Van, aki szerint viszont mindez csupán bohóckodás.

Lakner Dávid
2017. 09. 17. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Útmutatóval látta el tagjait a Bohócok Világszövetsége, hogy így készítse fel őket a Stephen King-adaptáció várható következményeire. A szervezet jó ideje aggódik a film miatt: már a megjelenés előtt is arra figyelmeztetett, hogy a nevettetők elveszthetik munkájukat, ha ismét gyilkos bohócokkal fogják riogatni a gyerekeket.

Miután pedig a Bill Skarsgard főszereplésével készült Az film hatalmas kasszasiker, a piros orrú munkások joggal aggódhatnak, hogy ezután a kegyetlen Pennywise-szal fogják azonosítani őket.

A Guardian szerint több bohóc is panaszkodott már a mozikba kerülés óta, hogy rossz hatással van a piacra a film. A darlingtoni Tommy Bungle például arról beszélt a Sunnak: a meghívásainak száma a harmadával zuhant az utóbbi időkben. Amihez nyilván hozzájárult a korábban tapasztalt „gyilkos bohóc”-őrület is: a jelmez sokak számára inkább rémisztőnek, mintsem mulatságosnak bizonyul.

„A tavalyi év is nagyon rossz volt, és csak azt látom, hogy a helyzet romlik” – mondta el a dél-walesi Mr. T. Ricks, azaz Alan Paget. A férfit már rendkívül fárasztja, hogy telefonon és e-mailben is folyamatosan magyarázkodnia kell: nem, ő nem egy „ijesztő bohóc”.

A Nemzetközi Bohócok tiszteletbeli titkára, Ian Williams szerint viszont a megszólalók csak bohóckodnak, és a panaszkodók nagy része nincs is régóta a pályán. – Bohóc voltam, mikor kijött az Az-sorozat 27 éve, bohóc vagyok ma is – jelentette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.