Hogyan került Tarkin a Zsivány Egyesbe?

Most megtudhatjuk, hogy készültek a film trükkjei, amelyeken magyar grafikus is dolgozott.

Földi Bence
2017. 09. 28. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek trükkvideót adott ki az Industrial Light & Magic (ILM) a tavaly bemutatott első Star Wars-antológiafilm, a Zsivány Egyes – kritikánk itt – készítéséről.

A Gareth Edwards rendezte alkotás – amely nagy közönségsikert aratott – rengeteg trükköt vonultatott fel, például felbukkant benne két olyan szereplő is, aki a klasszikus trilógia fontos karakter volt: a fiatal Leia Organa, valamint a már elhunyt Peter Cushing alakította Wilhuff Tarkin nagymoff. Utóbbi filmvászonra kerülését pár másodpercben, narráció nélkül magyarázza el a videó.

Az is kiderül, hogyan tüntették el a londoni metró egyik állomásának mozgólépcsőit, miként pakolták tele pálmafákkal a Scarifot, illetve hogyan frissítették fel az Egy új remény akkor fel nem használt felvételeit, hogy bekerülhessenek a Zsivány Egyesbe.

A Zsivány Egyesen munkálkodó ILM-es csapatban magyar grafikus is dolgozott. Menyhei Szabolcs 3D-generalistként kapott szerepet a film elkészítésében. A korábban rajztanárként tevékenykedő Menyhei tavaly a Meshmagnek kijelentette: „Gyerekkorom óta imádtam az olyan történeteket, amelyekben ismeretlen tájakat, bolygókat, lényeket ismerhettünk meg, azt pedig soha nem felejtem el, amikor édesapámmal megnéztük A Birodalom visszavágot”.

Menyheit tavaly nyáron kereste meg a George Lucas által alapított trükkcég, ajánlatukra nem tudott nemet mondani. A grafikus elmondása szerint virtuális környezettel – valós díszlet kiegészítése, vagy teljes 3D-s jelenet – foglalkozott a Zsivány Egyesben is, így a fenti videóban az ő munkáit is láthatjuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.