Szerelmes szörnyért járt az Arany Oroszlán

Guillermo del Toro A víz alakja című filmje nyerte el szombat este a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

Ficsor Benedek
2017. 09. 11. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guillermo del Toro The Shape of Water (A víz alakja) című filmje nyerte el szombat este a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt. A mexikói rendező a díj átvételekor elmondta, reméli, győzelme arra inspirálja majd a fiatal rendezőket, hogy kitartsanak amellett, amiben hisznek. – Az én esetemben ezek a szörnyek – hangsúlyozta a Pokolfajzat és A faun labirintusa 52 éves rendezője. Új filmje egy romantikus fantasy, amelyben egy néma nő és egy szörnyszerű vízi teremtmény különleges kapcsolatát követhetjük nyomon. – Hiszek az életben, a szerelemben, és hiszek a moziban – tette hozzá Guillermo del Toro. Az Annette Bening vezette zsűri – amelynek tagja volt Enyedi Ildikó is – 21 versenyfilm közül választotta ki a győztes alkotást. A zsűri nagydíját Samuel Maoz izraeli rendező Foxtrot című filmje kapta. A legjobb rendezőnek járó Ezüst Oroszlán-díjat Xavier Legrand francia rendező első nagyjátékfilmje, a Jusqu’à La Garde nyerte. A legjobb színész a palesztin Kamel el-Basa lett a libanoni Ziád Duejri L’Insulte című munkájában nyújtott alakításáért. A legjobb színésznő díját Charlotte Rampling vihette haza Andrea Pallaoro Hannah című filmjének címszerepéért. A világ legrégebbi filmfesztiválján Arany Oroszlán-életműdíjjal tüntették ki Stephen Frears brit filmrendezőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.