A rendezők céhe kizárja a szexuális erőszakkal vádolt Weinsteint

A céh közleménye szerint elítélik a hatalommal való visszaélésnek ezt a szánalmas formáját.

MTI
2017. 10. 22. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amerikai Rendezők Céhe (DGA) elindította azt az eljárást, amelynek eredményeként a 16 ezer tagot számláló testület kizárja tagjai sorából a szexuális erőszakkal vádolt Harvey Weinstein producert. Thomas Schlamme, a DGA elnöke szombaton jelentette be a procedúra megindítását.

„A DGA elítéli a szexuális erőszakot és elfogadhatatlannak tartja a hatalommal való visszaélésnek ezt a szánalmas formáját. Mindez nem csak egy embert érint, a szexuális erőszak nagyon elterjedt a társadalomban és sajnálatos módon a filmiparban is” – áll a céh vezető testületének állásfoglalásában.

A DGA november 6-án dönthet Harvey Weinstein kizárásáról. A szexuális erőszakkal vádolt producert az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia és a brit filmakadémia is kizárta már tagjai közül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.