Zaklatással vádolták Kevin Spacey-t, mire bejelentette: ezentúl meleg lesz

Az Oscar-díjas színész harminc éve egy 14 éves fiút cipelt az ágyába. Nem emlékszik, de bocsánatot kér.

MN
2017. 10. 30. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen furcsa módon kért bocsánatot a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey, miután egy másik színész, Anthony Rapp egy interjúban azzal vádolta meg, hogy több mint harminc éve, 1986-ban – amikor Rapp alig volt több mint tizennégy éves – egy házibuli után szexuálisan zaklatta: az ittas Specey felkapta őt, és az ágyába vitte, miután már mindenki más távozott a lakásból.

A Twitteren közzétett közleményben Spacey azt írta: nem emlékszik a harmincéves történetre, de megrémült az olvasottaktól, és őszintén elnézést kér a „mélységesen helytelen részeg viselkedéséért”. A színész azonban nem állt meg ezen a ponton, továbbment, és lényegében bejelentette, hogy meleg, és ezentúl így is kíván élni.

Spacey – aki a Kártyavár (House of Cards) című sorozatban biszexuális figurát alakít – azt írta: Rapp története arra bátorította, hogy őszintén foglalkozzon bizonyos dolgokkal. Például azzal, hogy volt romantikus kapcsolata férfiakkal és nőkkel is, de most „úgy döntöttem, meleg férfiként fogok élni”. Az új életét pedig azzal kezdi, hogy „megvizsgálja saját viselkedését”.

A furcsa vallomás dühös és gúnyos reakciókat váltott ki a közösségi médiában. Billy Eichner humorista azt írta: „Spacey épp most talált fel valamit, ami korábban nem létezett: a rossz időben megtett coming outot.” Dan Savage író és melegjogi aktivista pedig azt: „Sajnálom, Spacey úr, de a jelentkezését a melegközösségbe jelenleg elutasították.”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.