Új Star Wars-trilógia készül

Ennek első részét Rian Johnson írja és rendezi, de a trilógia megalkotásában is kulcsszerepe lesz. Új tévésorozat is indul.

MN
2017. 11. 10. 4:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új trilógia felelőse a karácsony előtt mozikba kerülő epizód, a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője, a 43 éves Rian Johnson lesz, aki maga írja és rendezi a következő trilógia első részét – jelentette be csütörtökön a Csillagok Háborúja-sorozat jogait birtokló Disney stúdió.

Johnson a stúdió közleménye szerint a Star Wars világának „egy soha nem érintett szegletének szereplőit mutatja majd be”. Az új trilógia bemutatójának időpontját egyelőre nem jelentették be.

A rendező új feladattal való megbízása azt jelezheti, hogy elégedettek Johnson munkájával (azaz jó filmnek tartják Az utolsó Jediket), akivel együtt tudtak dolgozni a Disney vezetői. Ez nem minden rendezővel volt így, korábban a Zsivány Egyes direktorával akadtak gondok, a Solo című antológiafilm rendezőpárosát pedig forgatás közben rúgták ki – mindezekről bővebben itt írtunk:

Variety beszámolója szerint a Lucasfilmet vezető Kathleen Kennedy közölte: mindenki imádott Rian Johnsonnal dolgozni, és a rendező az üres lappal induló új trilógiával is csodálatos dolgokat fog véghez vinni. 

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója a cég negyedéves eredményeiről tartott tájékoztatón azt is elmondta, hogy élőszereplős filmsorozat is készül a Csillagok Háborúja-univerzum alapján, amely a stúdió 2019-ben induló internetes műsorszolgáltatásának kínálatában lesz elérhető. A szolgáltatásról Iger azt is elárulta, hogy a havi előfizetés „jelentősen kevesebb” lesz, mint a legnagyobb konkurens, a Netflix 10 dolláros havidíja – írja az MTI.

Az utolsó Jedik hivatalos magyar premierdátuma egyébként 2017. december 14-e, de lehet jegyet venni 13-án kezdődő előadásra is. Magyar lány is szerepel a filmben. Jövőre jön a Han Solo-film is, erről itt írtunk bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.