A forgatókönyves szerint is karácsonyi film a Drágán add az életed

Az akciófilm tavaly szenteste az egyik legtöbbször letöltött alkotás lett.

Lakner Dávid
2017. 12. 26. 21:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába gondolja a YouGov-kérdőív kitöltőinek nagy része, hogy a Drágán add az életed igazából nem karácsonyi film, a forgatókönyves ebben nem ért egyet velük. Utóbbi ezzel egy tekintélyes rajongói bázishoz zárkózik fel, amely 1988-as megjelenése óta a tökéletes ünnepi néznivalók egyikeként tekint a Bruce Willis főszereplésével készült akciófilmre. 

A CNN munkatársa, Jake Tapper tette fel a kérdést a Twitteren, mire egy felhasználó úgy válaszolt neki: „A Drágán add az életed szerelemről, odaadásról, áldozathozatalról, a nagylelkűségről és a gonosszal való szembeszegülésről szól – hogyan ne lenne már karácsonyi film?” Steven E. de Souza forgatókönyvíró azt tette hozzá: ráadásul még egy várandós nőt is láthatunk a műben. Tapper megjegyezte, hogy korábban nem látott állásfoglalást tőle vagy Jeb Stuart forgatókönyvestől, mire Souza az #aDrágánaddazéletedegykarácsonyifilm hashtaggel tette egyértelművé a dolgot.

A YouGov december 7-én hozta ki felmérésének eredményét, amely szerint a britek 52 százaléka gondolta, hogy a Drágán add az életed nem karácsonyi alkotás. Csupán 30 százalék vélte annak, míg a maradék 18 nem tudott dönteni. A terroristás akciófilm egyébként bár júliusban jött ki, valóban szenteste játszódik, és ahogy fentebb említettük, a sztoriból fakadóan is tökéletes ünnepi választás lehet. És nem kevesen gondolják így: az idén az amerikai The Dish szolgáltató ingyen letölthetővé tette a filmet, miután tavaly a tizedik legnézettebb alkotás lett szenteste. Ezzel John McTiernan alkotása maga mögé szorította még a Reszkessetek, betörők!-et is. 

Nemrég külön cikkben vizsgáltuk, mitől lehet egy alkotás tökéletes karácsonyi választás, és miért van, hogy szeretünk egyes sokat látott filmeket az ünnepek alkalmából újra elővenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.