Az utolsó Jedik az év legjobb nyitóhétvégéjét produkálta Magyarországon

Az ébredő Erőt is lekörözte az új Star Wars-film.

Földi Bence
2017. 12. 17. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők második legnagyobb, 220 millió dolláros (58,8 milliárd forintos) bevételét érte el a Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi észak-amerikai premierhétvégéjén – írta vasárnap este az MTI. Ez magasabb összeg, mint amennyit az Egyesült Államokban és Kanadában Az Igazság Ligája hozott eddig összesen.

A rekordot 248 millió dolláros (66 milliárd forintos) amerikai nyitóhétvégével továbbra is a 2015-ben debütáló Star Wars: Az ébredő Erő tartja. Az új Star Wars-film egyike lett annak a négy produkciónak, amelynek sikerült átlépnie a 200 millió dolláros álomhatárt bemutatása első hétvégéjén Észak-Amerikában. A nagy négyesbe korábban még a Bosszúállók és a Jurassic World jutott be.

A produkció a nemzetközi piacokon is tarolt. A Deadline Hollywood arról írt, vasárnapig 230 millió dollárért (61,5 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők, így a film globális bevétele máris 450 millió dollárnál (120 milliárd forintnál) jár.

A portál beszámolója szerint Magyarországon az év legjobb nyitóhétvégéjét produkálta az alkotás. Összességében csupán egy film hozott többet a bemutatása utáni első hétvégén hazánkban: Az ébredő Erő.

Frissítés: Mégis letaszította Az ébredő Erőt a trónról Az utolsó Jedik, amely a nyitóhétvégén 421,9 millió forintot hozott – közölte a Twitteren Farkas Sándor, a film hazai forgalmazójának, a Forum Hungarynek a vezérigazgatója. A cég közleménye szerint Az ébredő Erő 415,4 milliót hozott első hétvégéjén.

A Filmforgalmazók Egyesülete hétfői közlése szerint 279513 néző látta 14-e és 17-e között Az utolsó Jediket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.