Meghalt A muzsika hangja sztárja, Heather Menzies-Urich

Hatvannyolc éves volt.

Lakner Dávid
2017. 12. 26. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvannyolc éves korában elhunyt A muzsika hangja szereplője, Heather Menzies-Urich – közölte mások mellett a The Guardian. A színésznőnél novemberben diagnosztizáltak agydaganatot, és december 24-én, családja körében eltávozott. Férje, Robert Urich színész ugyancsak rákban halt meg 2002-ben.

Heather Menzies 1949. december 3-án született Torontóban a háború után emigráló skót szülők gyermekeként. Gyakran utazgattak, így tizennégy éves koráig a kislány élt többek között Londonban, Miamiban, Vancouverben és Dél-Kaliforniában is. Ekkor jött a nagy áttörés: mindenféle színészi tapasztalat nélkül megkapta Louisa von Trapp szerepét A muzsika hangjában. Az 1964-es filmben Julie Andrews és Christopher Plummer oldalán játszhatta el a Trapp család harmadik legidősebb lányát.

Robert Wise zenés filmdrámája az 1930-as években indul, és egy hétgyermekes családról szól, amely Ausztria bekebelezése után igyekszik elmenekülni a Harmadik Birodalomból. Menzies több dalt is énekelt a filmben, köztük a So Long, Farewell és a Lonely Goatherd címűeket. A muzsika hangja végül öt Oscart nyert, köztük a legjobb filmnek járót, és a karácsonyi időszak egyik közkedvelt darabja lett.

A musical után Menzies számos televíziós sorozatban, illetve tévéfilmben kapott szerepet. Láthattuk az 1977 és 1978 között futó Logan’s Runban, az egy évvel későbbi Szerelemhajóban vagy épp a Vega$ című sorozatban. 

A színésznő 1975-ben ment férjhez Robert Urichhoz, akivel három gyerekük született. „Színésznő és balerina volt, aki imádta a maga teljességében megélni életét” – mondta fia, Ryan a TMZ-nek. Menzies-Urich halála kicsivel több mint egy évvel követte Charmian Carr távozását, aki A muzsika hangjában a legidősebb gyereket, Liesl von Trappot alakította. 

Arról szeptemberben írtunk egyébként, milyen volt A muzsika hangja karaktereinek élete a valóságban. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.