Több mint félmilliárdos bevételt hozott az első héten Az utolsó Jedik

Az első héten 372 ezer mozijegyet adtak el az új Star Wars-filmre Magyarországon.

Földi Bence
2017. 12. 21. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan az egyik leginkább megosztó Csillagok háborúja-film lett Az utolsó Jedik, hasít a magyar mozipénztárakban. Az egy hete bemutatott alkotásra a csütörtök 14 óráig beérkezett eredmények szerint 372 ezer jegyet váltottak, 561 millió forint összértékben – közölte a Filmforgalmazók Egyesülete.

Csak összehasonlításul: a tavalyi Csillagok háborúja-film, a Zsivány Egyes a nyitóhetén 238 ezer nézőt vonzott, 346 milliós összbevétellel. És bár a nyitóhétvégén legyőzte itthon elődjét, Az ébredő Erőt Rian Johnson rendező alkotása, a hetedik epizód össznézőszámát és bevételét nehezen szárnyalhatja majd túl: a filmet több mint 1,2 millióan látták itthon.

Az elmúlt héten második helyen egyébként a Megjött apuci 2. című vígjáték végzett, a dobogó harmadik fokára pedig A Viszkis fért fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.