Casey Affleck inkább nem megy el az Oscar-gálára

Nem akarja elterelni a figyelmet a színésznők teljesítményéről.

Lakner Dávid
2018. 01. 26. 20:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ő fogja átadni a legjobb színésznőnek járó elismerést, és nem is vesz részt az Oscar-gálán Casey Affleck – közölte a Deadline. Mint a lap írta, a színész nem akarta elterelni a figyelmet a színésznők teljesítményéről, ezért úgy döntött, inkább hátrébb lép. A #MeToo-kampány elindulása után néhány hónappal Affleck attól tartott: korábbi ügye miatt a jelenléte vitákat, felháborodást fog kiváltani. 

A régi város főszereplőjét két olyan nő vádolta meg szexuális zaklatással, akik részt vettek az általa rendezett 2010-es I’m Still Here forgatásán. Egyikük szerint Affleck bemászott az ágyába, miközben ő aludt, míg a másik állította: a filmsztár erőszakkal megragadta, hogy így törje le ellenállását. Mindkét nő arról beszélt, hogy Affleck verbálisan is alázta őket, továbbá azzal a céllal, hogy szexet kényszerítsen ki, bezárkózott velük a hotelszobájukba. Az egyik áldozat kétmillió, a másik 2,25 millió dollárt követelt a színész-rendezőtől. Végül peren kívül megegyeztek. A vádakat egyébként Affleck tagadta.

Általában az adja át a legjobb színésznőnek járó Oscart, aki előzőleg a legjobb színésznek bizonyult, és fordítva is ez a helyzet áll fenn. Affleck ezt a hagyományt töri most meg, hogy elkerülje az újabb kínos vitákat és jeleneteket. Emlékezetes: a tavalyi díjátadó, A szobából ismert Brie Larson szándékosan nem tapsolta meg a színészt, miután kihirdette őt győztesként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.