Már biztos: csak 2019-ben folytatódik a Trónok harca

A nagy sikerű sorozat közönségének eddig sohasem kellett ennyit várnia a következő évadra.

MN
2018. 01. 05. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Trónok harca egyéves szünetet tart, és csak 2019-ben tér vissza a képernyőre befejező évadával – írja az HBO csütörtöki közlésére hivatkozva az MTI.

A nagy sikerű tévésorozat közönségének eddig sohasem kellett ennyit várnia a következő évadra – emlékeztetett az Entertainment Weekly.

David Benioff és D. B. Weiss, a sorozat alkotói tavaly nyáron már elmondták: legalább másfél évet akarnak tölteni az utolsó epizódok kidolgozásával, hogy a lehető leglátványosabb legyen, és a közönséget is elégedetté tegye. A jelenleg előkészületben lévő nyolcadik évadot várhatóan még a nyáron leforgatják.

A Trónok harca az HBO eddigi legsikeresebb sorozata, amely számos díjat nyert már a tévécsatornának. A hetedik évad is versenyben van az idei Emmy-díjakért. A tavaly véget érő szezon rekordnézettséget hozott: 12,1 milliós közönség követte a történetet.

Az HBO nem árulta el, hogy mikortól sugározzák a befejező évadot, amelyből végre kiderül, a versengő családok közül ki ülhet a vastrónra, de az Entertainment Weekly mérlegelése szerint valószínűleg 2019 tavaszán kerül a képernyőre. Azt már korábban bejelentették az alkotók, hogy a zárószezon hat epizódból áll majd. Elképzelhető, hogy egyes részek a megszokottnál hosszabbak lesznek, de várhatóan egyik sem éri el egy játékfilm hosszúságát.

Egyébként az HBO programigazgatója, Casey Bloys azt is közölte, hogy többféle befejezést is leforgatnak, megelőzve, hogy a valódi verzió kiszivároghasson.

A sorozat visszatartása egyúttal az alapjául szolgáló regényfolyam szerzőjének, George R.R. Martinnak is lehetőséget nyújt arra, hogy ígérete szerint 2018-ra befejezze a regénysorozat The Winds of Winter című, új kötetét. Martin elárulta, hogy egy befejező kötetet is tervez még A Dream of Spring címmel.

Korábban egyébként beszámoltunk arról, hogy a Trónok harca jeleneteinek felvétele a „közelgő tél” beálltával vált még bonyolultabbá. A történet előrehaladtával ugyanis többször kell Izlandon forgatni, így pedig már a hetedik évad indulása is kitolódott a szokásos áprilisról júliusra. A nyolcadik szezonra pedig nemcsak a fagyos westerosi tájról kell gondoskodni, de a korábbiaknál még kidolgozottabb speciális effektekről is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.