Mark Wahlberg nőjogi szervezetnek adományozza a bérét

Mindezt az után, hogy kiderült: ő 1,5 milliót, Michelle Williams viszont csupán ezer dollárt kapott az újraforgatásért.

Lakner Dávid
2018. 01. 14. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szexuális zaklatások áldozatait képviselő Time’s Up szervezetnek ajánlotta fel A világ összes pénze újraforgatott részeiért kapott bérét Mark Wahlberg – közölte mások mellett a The Independent.

Nemrég került nyilvánosságra, hogy a másodjára felvett jelenetekért a filmsztár 1,5 millió dollárt kapott, miközben Michelle Williamsnek ugyanazért összesen ezer dollár ütötte a markát. Mindezt úgy, hogy az újraforgatás eleve azért volt szükséges, mert a szexuális zaklatási ügyeibe belebukott Kevin Spacey szerepére Christopher Plummert szerződtették le. Igaz, Ridley Scott rendező nemrég világossá tette: nem morális, hanem üzleti okokból döntött a csere mellett. Bár az Amerikai szépség sztárját is kiváló színésznek tartja, de belátta, hogy anyagilag veszteséges lenne számára megtartani a színészt. 

– Az elmúlt napokban A világ összes pénze újraforgatásáért kapott bérem fontos része lett a párbeszédnek. Száz százalékban támogatom a küzdelmet az egyenlő bérekért, így a másfél milliót a Time’s Up jogi alapnak adományozom Michelle Williams nevében – írta közleményében Wahlberg.

A két filmsztárt képviselő WME ügynökség maga is jelentős összeget utalt át a szervezet részére. – Ez a mostani párbeszéd is egy emlékeztető arra, hogy nekünk, akik befolyással bírunk, felelősségünk is van az egyenlőtlenségek, köztük a nemi alapú bérkülönbségek felszámolásáért – közölte az ügynökség. Hozzátéve: a fizetésbeli eltéréseket felismerve ötszázezer dollárt adományoznak a szervezetnek. 

A segítségnyújtásra reagált Michelle Williams is, kifejtve: ez a nap nem róla szól. – A mai a legfelejthetetlenebb nap az életemben Mark Wahlberg, a WME, illetve nők és férfiak közössége miatt, akik egyaránt osztoznak ebben a felelősségvállalásban – mondta. A színésznő utalást tett Anthony Rappre is, aki elsőként állt elő azzal: Spacey zaklatta őt korábban. 

A filmet eddig látott kritikusok közül egyébként többen dicsérték Williams és Plummer teljesítményét, Wahlbergéért viszont kevésbé voltak oda. Williamst, Plummert és Scottot a filmért egyaránt jelölték Golden Globe-ra. A fizetésbeli különbség mögött egyébként az is állt, hogy Scott mellett Williams is visszautasította korábban az újraforgatásért járó fizetést, Wahlberg viszont nem tett ilyen bejelentést. Ugyanakkor a színésznő nem tudott róla, hogy a Ted sztárjának eközben ennyi pénzt harcolt ki az ügynökség, aki őt is képviseli. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.