Nem változik a következő Star Wars-film magyar címe

Az utolsó Jediknél még volt kavarodás, ezúttal maradnak az eredeti verziónál.

Földi Bence
2018. 01. 03. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Solo: A Star Wars Story – ez lesz a következő, májusban bemutatandó Csillagok háborúja film címe angolul. Ám kedden arról cikkezett a „szaksajtó”, hogy az alkotás spanyol nyelvterületeken biztosan, de potenciálisan más nemzetközi piacokon is úgy kerül majd moziba, hogy szerepel benne a korábban Harrison Ford által alakított Solo keresztneve is.

A Star Wars-filmek magyarországi forgalmazója, a Forum Hungary korábban bejelentette, itthon Solo: Egy Star Wars-történet címmel mutatják be a filmet. Ám mivel a tavaly decemberben mozikba került nyolcadik epizód, Az utolsó Jedik esetében az angol cím nemzetközi fordításai után megváltoztatták a magyar elnevezést is, rákérdeztünk a cég sajtósánál, ezúttal lesz-e változás.

Mint írták, továbbra is a Solo: Egy Star Wars-történet a magyar cím, a filmet pedig május 24-én – tehát ezúttal is a nemzetközi bemutató előtt egy nappal – láthatják a magyar nézők először. – A spanyol nyelvterületeken a cím feltehetőleg azért lett Han Solo, mert a „solo” szó a spanyol nyelvben azt jelenti, „csak”, és a moziforgalmazásban gyakran így használják: solo en cines, „csak a mozikban” – közölte lapunkkal a Forum Hungary.

Relatíve friss hír, hogy a film főcímzenéjét a Star Wars-filmek komponistája, John Williams szerzi majd, ám a további opusok a Bourne-filmek zeneszerzőjeként ismert John Powell munkáját dicsérhetik. A múlt év végén arról is pletykáltak, hogy a Solótól – amelynél korábban rendezőcsere is volt, erről itt írtunk – bukást vár a Disney, a címszereplőt alakító Alden Ehrenreichról pedig azt beszélik, nem tud színészkedni, és kiejtési tanácsadót kellett mellette foglalkoztatni. Nos, májusban kiderül, igazuk lesz-e a kétkedőknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.