Kálomistáék újabb trükkel tartják távol a közönséget a filmjüktől

A Megafilm kötbérrel sújthatja azokat a mozikat, amelyek közönségtalálkozót szerveznek az alkotókkal.

Ficsor Benedek
2018. 02. 24. 9:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kálomista Gábor vezette Megafilm előbb letiltatta a Kojot című alkotást a Magyar Filmhétről, majd az ebből következő botrány hatására múlt héten közleményben jelentette be, hogy minden magyarországi mozi számára ingyen felajánlja a film kópiáit. A Népszava információi szerint azonban a cég továbbra is mindent megtesz, hogy távol tartsa a közönséget a magyar közállapotokról borús képet festő produkciótól. A Megafilm egymillió forintos kötbérrel sújthatja azokat a mozikat, amelyek a cég közreműködése nélkül szerveznek közönségtalálkozót az alkotókkal.

Kostyál Márk rendező lapunknak elmondta, a fenyegetés hatására a vetítőhelyek sorban mondják le a már jó előre megszervezett találkozókat. Kálomistáék ezenfelül a rendező minőségi elvárásait emlegetve ragaszkodnak hozzá, hogy csak a legjobb minőségű DCP kópiákról vetítsék a filmet a mozik – ez a technológia azonban a kisebb vetítők számára nem elérhető. Kostyál Márk hiába írt levelet a Megafilmnek, amelyben hozzájárult a szélesebb körben használt blue-ray kópiához, a cég rá hivatkozva továbbra is csúcsminőséget vár el. Annak ellenére, hogy néhány hete a Youtube-csatornájukra kifejezetten rossz minőségben töltötték fel a filmet.

A botrány kirobbanása után Kostyál Márkkal készült interjúnkat itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.