Magyar remake készül a Teljesen idegenekből

Goda Krisztina áprilisban kezdi forgatni a filmet.

Lakner Dávid
2018. 02. 12. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromszázötvenmillió forintos támogatást kap a Teljesen idegenek készülő magyar feldolgozása, a BÚÉK – derült ki a Magyar Nemzeti Filmalap hétfői közleményéből. Az olasz vígjáték a magyar mozikban is nagy sikerrel fut: bár az év elején mutatták be, Budapesten máig jegyet lehet váltani az alkotásra. Paolo Genovese egy olyan baráti társaságról készített filmet, amelynek tagjai egy összejövetelük során elhatározzák: kiteszik az asztalra a telefonjukat, és minden beérkező sms-t, illetve hívást közösen fogadnak. A kísérlet persze nem épp úgy sül el, ahogy tervezték. 

Egyébként nem csak a magyaroknak jutott eszükbe feldolgozni a sikerfilmet: az idén érkezik a francia változat is A sóher rendezőjétől, Fred Cavayétól. Ebben Bérénice Bejót, Suzanne Clément-t és Roschdy Zemet láthatjuk majd a főbb szerepekben. Genovesétől pedig hamarosan A hely című filmet mutatják be a magyar mozik.

A Csak szex és más semmi, illetve a Kaméleon rendezője áprilisban kezdi forgatni a BÚÉK-ot, amelyben olyanok vállaltak eddig szerepet, mint Csányi Sándor, Elek Ferenc, Bata Éva, Törőcsik Franciska és Szávai Viktória. A forgatókönyvet Goda mellett Divinyi Réka jegyzi. A filmet az év végén mutathatják be a mozikban.

A filmalap emellett közölte: 22 millió forintos támogatást ítélt meg az Ítélet Magyarországon-t rendező Hajdú Eszter következő dokumentumfilmjére. Az alkotás Siess haza, vár a mama címmel készül, és az LGT-gitáros Barta Tamás, illetve édesanyja viszonyát mutatja majd be. A zenész édesanyjával való kapcsolata, valamint az elnyomó Kádár-rezsim miatt távozott az Egyesült Államokba, miközben anyja Magyarországon maradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.