Michael Fassbender száll szembe Hitlerrel

Készül a rendkívül népszerű kungfuparódia folytatása.

Lakner Dávid
2018. 02. 14. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész estés verzió készül a nagy sikerű 2015-ös rövidfilmből, a Kung Furyből – derült ki a Hollywood Reporter cikkéből. A folytatás ténye nem meglepő: David Sandberg kungfuparódiája rendkívül népszerűnek bizonyult három éve, az IMDb-n pedig jelenleg is 8,1 csillagot tudhat magáénak.

A retróőrületre rájátszó, időutazós vígjáték eleve közösségi finanszírozásból készült, a Kickstarteren több mint 600 ezer dollárt sikerült összekalapozni az ötletre. A támogatók pedig elégedettek is lehettek, hiszen a náci vezér legyőzése érdekében a múltba visszatérő szuperzsaru sztorija egyszerre bizonyult pörgősnek és rendkívül szórakoztatónak. A szakmai sikert mutatja az is, hogy  a Kung Fury a cannes-i filmfesztiválon mutatkozhatott be és arathatott sikert a kritikusok körében. Azóta a film közel negyvenmilliós megtekintést tudhat magáénak. (A YouTube-on jelenleg is megnézhető, ott 29 milliós szám szerepel.)

A Kung Fury: The Movie című alkotást idén mutathatják be, David Hasselhoff pedig ugyanúgy szerepelni fog benne, mint a 2015-ös rövidfilmben. (Aminek főcímdalát, a True Survivort is ő énekelte el.) David Sandberg készülő mozijában már Michael Fassbender alakítja majd a főszereplő rendőri vezetőt, akinek vissza kell térnie az időben, hogy sikerüljön legyőzni a „Kung Führert”, azaz Adolf Hitlert.

A nagyjátékfilm szintén az 1985-ös Miamiban játszódik, a forgatókönyvet pedig ezúttal is Sandberg írja. A produceri székben David Katzenberg, Seth Grahame-Smith és Aaron Schmidt foglal helyet, akik nemrég a Stephen King-adaptáció Az című horrorral robbantottak kasszát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.